Чого бояться херсонські чиновники?

Робота парламентської ТСК у Херсоні "вивернула" на всю Україну багато з того, чого варто боятися чиновникам у Херсоні.Мер Миколаєнко боїться навіть за своє життя, а багато кому з його оточення варто боятися - відповідальності перед законом.

В матеріалах ТСК не розголошується, чого і кого боїться міський голова Херсона. Але корумпованим чиновникам з його оточення безкарно красти у Херсоні стає все страшніше і страшніше...

Ще не закінчили розбиратися з колапсом транспортним, як почався колапс сніговий... А тут ще й учасники АТО напередодні знову завітали до мерії із звинуваченнями, що мер не виконує своїх обіцянок, не виконує своїх обов'язків, а натомість покриває корупціонерів та шахраїв, які проводять в місті махінації з землею та майном.

Перелякалися і деякі бюрократи з Херсонського міськвиконкому. Так, 25 листопада цього року, напевно - з переляку, на суд до Одеси не з'явилися представники Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради, які програли вже два суди в Херсонському окружному адміністративному суді місцевому підприємству «МЖК».

Причому, тричі представники вказаного Управління вимагали та змінювали суддів, затягували справу, зухвало вели себе під час засідань. А судове засідання в Одесі взагалі проігнорували, як і деякі закони України.

Відверті порушення чинного законодавства України та кримінальні "схеми" херсонських чиновників підтверджуються рішеннями судів та кримінальними провадженнями правоохоронних органів. Заглянемо в документи – подивимось фактам у вічі:

Читаємо в Рішенні іменем України Херсонського окружного адміністративного суду від 16 серпня 2018 року, справа № 821\1100\18: «визнати протиправним та скасувати накази Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради № 122 від 08.05.2018», «визнати протиправним та скасувати приписи про усунення порушень у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил від 25.05.2018 року винесені Управлінням з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради», «визнати протиправним та скасувати постанови Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради від 31.05.2018». І таких рішень про протиправні дії не одне...

В провадженні слідчого відділу Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області перебуває кримінальне провадження № 12018230040002333 від 27.06.2018 року за ч.1 ст.364 КК України за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради. І як виявляється, це вже не перше кримінальне провадження.

У вересні цього року корупція у сфері питань державного архітектурно-будівельного контролю в Херсоні навіть обговорювалась в Києві та зацікавила Генерального прокурора України В.Луценка та Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Г.Зубка.

Як результат – був відсторонений від виконання своїх службових обов'язків начальник управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Херсонській області Д.С.Петров. Протягом місяця призначений спочатку один, потім другий виконуючий обов'язки. Нажаль, і він «погорів» на хабарі.

І у місті Херсоні знають своїх "героїв" - у місцевих ЗМІ чітко і однозначно називають їх прізвища: «головний інспектор Маршак, який видає декларації на будівництва, продає ділянки землі, які він сам колись поцупив у громади Херсона».


Тоді стає зрозумілим, чому учасники АТО не можуть отримати на законних підставах земельні ділянки, а інші учасники АТО та родини військовослужбовців не можуть вселитися у вже збудовані нові будинки, бо чиновники Херсонського міськвиконкому по півроку не хочуть присвоїти адресу, підключити електроенергію новому будинку, або знаходяться ще якісь підстави, щоб нашкодити не просто мешканцям, а тим, хто захищає нашу Україну!

Така кримінальна "система" стосунків у будівельній сфері в місті Херсоні, яке знаходиться фактично на передньому краї межі з АР Крим, викликає не тільки занепокоєння у мешканців міста, але й створює соціальну напругу і конкретну загрозу державній безпеці!

То може пора і військовій прокуратурі зацікавитись цими «персонажами»? Якщо, у відповідності до статті 28 Кримінального Кодексу України дії чиновників виявляться «вчиненням злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією» та ще й у період воєнного стану?

А чи не готують собі маєтки "про всяк випадок" чиновники, які нещодавно літали разом мером Миколаєнко до Тунісу у відрядження? Чому? А тому, що вони бояться - нечисті на руку чиновники з мерії бояться не іноземного вторгнення - вони бояться відповідальності перед Законом за свої брудні справи.

Стефан БЕНДЕРКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон