Херсонці, ви повинні це обов’язково знати

Вам вкрай потрібно отримати новий біометричний паспорт? Готуйтеся...

І радійте процедуру отримання та оформлення біометричного паспорта в Україні суттєво спростили. Заяву на оформлення біометричного паспорта відтепер можна заповнити онлайн.

Державна міграційна служба України порадувала: запущено нову електронну послугу, яка повинна суттєво скоротити час Вашого особистого приходу у відповідні підрозділи ДМС.

«Донедавна громадяни для оформлення біометричних документів могли дистанційно записатись до електронної черги та сплатити відповідні адміністративні збори. Відтепер функціонал розширено: водночас із записом до е-черги та завчасної онлайн-оплати заявники можуть заповнити інтерактивну форму, вказавши свої персональні дані», – йдеться у повідомленні служби.

Зверніть увагу: деталі щодо подання заяви ви можете знайти на сайті dmsu.gov.ua та на урядовому порталі у розділі «Електронні послуги».

P.S. Станом на 1 вересня цього року в Україні видано 10 мільйонів біометричних закордонних паспортів. Експерти переконують, що на попит отримання документу вплинула візова лібералізація для українців щодо короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену», яка почала діяти у червні минулого року.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон