Міський голова Херсона «оголосив війну» мешканцям міста?

Ось вже майже півроку триває «війна» Херсонського міського голови Миколаєнка та чиновника міськвиконкому Маршака проти херсонських будівельників.

Розпочалась вона в травні з листа «занепокоєного чесного общєственніка» та миттєвою реакцією позапланових перевірок «в особливо крупник розмірах». Спочатку до ТОВ «МЖК» вийшли, так звані «фахівці» міськвиконкому, а потім вони дійшли ще до декількох підприємств, які будують не ларьки та «пивняки» в історичній частині міста та майже на проїзній частині, а багатоповерхові житлові будинки в Таврійському мікрорайоні.

Більшість мешканців міста знають, що 20 років тому у 1998 році в степу за містом (на колишньому аеродромі) міською радою акціонерному товариству «МЖК» була виділена земельна ділянка під комплексну забудову житла. Декілька років будівельники прокладали мережу водогонів, електропостачання та створювали інші об'єкти інфраструктури, а потім розпочали будувати багатоповерхівки. За цей час збудовано 16 будинків.

Паралельно цією ж компанією було збудовано декілька багатоповерхових житлових будинків в Скадовську, Голій Пристані, Новій Каховці тощо. Тисячі родин мешканців Херсону та міст області отримали власне житло. Будівництво на ділянці в 4-А Таврійському підходить до завершення. Компанія «МЖК» запропонувала міському голові розглянути можливість будівництва набережної в районі мікрорайону «Корабел» (остров) з пішохідними доріжками, місцями для купання, доріжками для велосипедистів, скейтбордистів тощо, мережею спортивних, дитячих майданчиків та активного сімейного відпочинку, житлових будинків та інфраструктури.

Проявила компанія готовність продовжувати комплексну забудову 4-Б Таврійського. Пропонували будувати школу, дитячий садок та спортивну школу в 4-А Таврійському. Але міський голова не захотів розглядати ці пропозиції.

І ось раптом в 2018 році «дуже уважні» чиновники виявили, що земля у 1998 році виділялась акціонерному товариству «МЖК», а будує товариство з обмеженою відповідальністю «МЖК». Тому спочатку керівництво міста вирішило на цій підставі припинити будівництво. Суд визнав такі дії протиправними та скасував відповідні накази та приписи. Але міськвиконком на цьому не зупинився. Заручниками стали 126 молодих родин, які отримали 1 червня цього року квартири в новому будинку.

3 місяці міськвиконком не міг присвоїти адресу будинку. А якби мешканці цього будинку, серед яких учасники АТО і багатодітні родини не прийшли з вимогами та жорстким ультиматумом, то й досі були б без адреси. А це невеличке, наче б то питання, затримало всі технічні питання. І сьогодні міські служби роблять все, щоб затягнути підключення води, опалення, світла тощо.

Після рішення суду, на 4-й місяць переписки та «надзвичайної інтелектуально-організаційної роботи» юридичний відділ зробив висновок, що ТОВ «МЖК» є правонаступником ПрАТ «МЖК» і земельною ділянкою користується законно.

Тоді з'являється у Миколаєнка та його «надійних» працівників інша думка – «О, так вони ж не платять за землю!?» І ця брехня полилась від них разом з іншим брудом по всьому місту (відео, про всяк випадок, підтверджує факти брехні). Правда полягає у тому, що підприємство «МЖК» та всі інші, які співпрацюють з ним у будівництві в 4-А Таврійському мікрорайоні, сплачують земельні податки, розмір яких визначений сесією міської ради. Більше можна платити тільки після прийняття відповідно нового рішення. Але замість цього на сесію виноситься питання «Про припинення ТОВ «МЖК» права постійного користування земельною ділянкою».

29 жовтня 2018 року будівельники «МЖК» прийшли на сесію міської ради, розуміючі, що можуть залишитись без роботи. Та сесія не відбулась. Чомусь депутати – керівники комунальних підприємств «організовано» не прийшли. Робітники оточили міського голову Миколаєнка і запитали, чому він хоче знищити їх працююче підприємство. На що той відповів, «ваше підприємство недоплатило 365 тисяч гривень за землю».

І тут просто пригадалось: «Скажите, Шура, честно, сколько вам нужно денег для счастья?

-- спросил Остап. -- Только подсчитайте все.

-- Сто рублей, - ответил Балаганов, с сожалением отрываясь от хлеба с колбасой.

-- Да нет, вы меня не поняли. Не на сегодняшний день, а вообще. Для счастья. Ясно? Чтобы вам было хорошо на свете.

Балаганов долго думал, несмело улыбаясь, и, наконец, объявил, что для полного счастья ему нужно шесть тысяч четыреста рублей и что с этой суммой ему будет на свете очень хорошо.» ( И.Ильф, Е.Петров «Золотой теленок»).

«Військові дії» міськвиконкому набувають все більш широкого спектру. Протягом цих місяців то набігають «товариші Швондєри» відключати воду на будівельних майданчиках, то знову набігають перевірки міських «архітектурно-будівельних інспекторів», долучились до цього процесу деякі «сильно незалежні журналісти», які збирають та «шпурляють» бруд у будівельників.

Протягом 20 років підприємство «МЖК» пережило трьох президентів, чотирьох міських голів, безліч різноманітних «партизанських угрупувань», «місцевих економічних терористів» та корупціонерів. Деякі з перелічених сьогодні далеко за межами України, а деякі в іншому світі. А «МЖК» продовжує будувати житло для мешканців міста.

Саме ж сумне те, що така ж ситуація в Херсоні не тільки у будівельників. Подивіться, що відбувається з громадським транспортом – ЖАХ! Що відбувається з забезпеченням дачників водним транспортом – БЕЗПРЄДЄЛ! Дерева по місту вирубуються та знищуються, місто завалено сміттям та відходами, щурі заполоняють вже центр міста, доріг не має!!! Місяцями люди в місті сидять то без світла, то без води. В аварійні будинки діти бояться заходити.

Раніше чиновники міськвиконкому тільки кричали та писали в інтернеті на мешканців матюки та брудні образи, а тепер вже почали й бити просто в будівлі міськвиконкому!

Складається таке враження, що Миколаєнка та його помічників в дитинстві в Херсоні хтось сильно образив, а вони тепер мстять всім мешканцям міста!

Коли ж вже у людей терпець урветься? Невже це можна терпіти вічно?

Сьогодні, доки не увірвався терпець у людей, у правоохоронних органів є можливість відреагувати та запитати у деяких панів з міськвиконкому, куди поділись 3 мільярди бюджетних гривень мешканців міста?

Самуель МАРШАК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон