На Херсонщині 160 родин отримають кредити на житло

Депутати Херсонської обласної ради можуть затвердити Програму розвитку житлового будівництва у Херсонській області на 2019 – 2022 роки.

Як сказано в проекті рішення, подібна програма надасть можливість забезпечувати житлом громадян та покращувати житлово-побутові умови працівників сфери охорони здоров'я, освіти, правоохоронних органів та інших бюджетних установ, органів місцевого самоврядування, агропромислового комплексу, молодих та багатодітних сімей, учасників АТО, військовослужбовців, переселенців та інших категорій громадян.

При цьому в містах обласного значення Херсонської області на квартирному обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов, перебувають 3844 сім'ї, в тому числі 130 родин учасників АТО.

Кредити на житло буде надавати Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі під 5% річних і строком до 20 років.

До 500 тис. грн. громадяни зможуть отримати на будівництво, добудову нового індивідуального житла; придбання житла, в тому числі у багатоповерхових житлових будинках; будівництво та добудову житла у багатоповерхових житлових будинках, будівлях іншого цільового призначення, які підлягають реконструкції або перепрофілюванню під житло, включаючи багатоквартирні будинки перших масових серій, в яких буде здійснюватися реконструкція.

А до 100 тис. грн – на реконструкцію індивідуального житла і квартир у багатоповерхових житлових будинках, здійснення капітального ремонту житла, будівельно-монтажних робіт по електроопаленню та індивідуальному (поквартирному) опаленню житла, зокрема у багатоповерхових житлових будинках, у тому числі при переході з централізованого на автономне теплопостачання; будівництво інженерних мереж, газифікацію та водопостачання житла.

На реалізацію заходів Програми передбачається спрямувати 160 млн грн. З яких 48 мільйонів – кошти обласного бюджету, 32 млн – кошти бюджетів міст обласного значення. Решта – з інших джерел.

Як сказано в документі, щороку планується надавати по 40 кредитів. Усього 160 до кінця дії Програми.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон