У Херсоні лунатиме музика з бродвейських мюзиклів

Уже завтра, 24 жовтня, у Малій залі Херсонського музичного училища, відбудеться концерт «Музика з бродвейських мюзиклів та спіричуелс».

Протягом вечора херсонці почують відомі пісні з фільмів «Кабаре», «Чарівник з країни Оз», «Моя прекрасна леді», «Вестсайдська історія», спіричуелс (духовні пісні афроамериканців, основний жанр афроамериканського музичного фольклору) та фортепіанні джазові імпровізації. Ці композиції пролунають для херсонських прихильників музики у виконанні Заслуженого діяча мистецтв, Вячеслава Полянського, Заслуженої артистки України, Єлізавети Лпітюк, та Лауреата міжнародних конкурсів – Сергія Бортника.

Цикл концертів «Музика з бродвейських мюзиклів та спіричуелс» артисти представили у 151-му і 152-му сезонах Національної філармонії України на сцені Колонного залу імені М.В. Лисенка.

24-ого жовтня відвідати такий концерт матимуть можливість і херсонці. Початок о 17:30.

Для довідки:

В'ячеслав Полянський – професор, Заслужений діяч мистецтв України, Лауреат міжнародних джазових фестивалів. Як соліст, а також у складі різних колективів, включаючи симфонічні оркестри і створений спільно з піаністом Юрієм Бонем єдиний в СРСР джазовий фортепіанний дует, гастролював більш ніж в 100 містах – від Далекого Сходу до берегів Ла Манша, а також США, брав участь в численних музичних форумах і фестивалях. В'ячеслав Полянський написав музику більш, ніж до 200 театральних вистав, які успішно йдуть як в Україні, так і далеко за її межами, в Росії, Франції, Польщі.

Єлізавета Ліпітюк - Заслужена артистка України, Лауреат Міжнародного і Національного конкурсів (1997-1998). З 1999 року - солістка Київського театру оперети. З 2001 року працює солісткою-вокалісткою Національної філармонії України. У її репертуарі - українські народні пісні, романси, а також арії В. А. Моцарта "Весілля Фігаро" (Сюзанна), М. Римського-Корсакова "Царева наречена" (Марфа), Й. Штрауса "Летюча миша" (Адель) та інші.

Сергій Бортник - Лауреат Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» (2000), Міжнародного конкурсу «Мистецтво ХХІ століття» (Гран-прі, 2005), Міжнародного конкурсу-фестивалю «Заметіль» (2006, перше місце), дипломант Міжнародного фестивалю-семінару «Oper-Oder-Shpree burg Beeskow» в Німеччині (2002-2003), лауреат Другого Міжнародного конкурсу вокалістів імені Бориса Гмирі у Києві (друга премія, 2008).

У його репертуарі оперні партії: Альфреда («Травіата», Дж. Верді), Борси («Ріголетто», Дж. Верді), Ленського («Євгеній Онегін», П. Чайковський), Герардо («Джанні Скіккі», Дж. Пуччіні), романси М. Лисенка, Ю. Мейтуса, П. Чайковського, С. Рахманінова, М. Римського-Корсакова, Р. Штрауса, Ф. Надененка та ін.

Наталя РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон