Співаковський про роботу в парламенті

На сьогоднішньому засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп народний депутат України Олександр Співаковський акцентував увагу колег на тому, що в листопаді, виповнюється 100 років як гетьман Павло Скоропадський заснував Національну академію наук України.

Це перлина України і це витвір України. І, до речі, Національна академія наук України не була знищена навіть більшовицькою владою, вона була потужним локомотивом для розбудови економіки України у всі часи.

Цієї середи Комітет з питань науки і освіти проводить спільне засідання з Національною академією наук України. Особисто запросив Андрія Парубія на це свято.

Цей захід є дуже важливим і на ньому буде підписаний відповідний меморандум.

Ми розуміємо ті проблеми, які відбуваються в Національній академії наук України, але це наше дитя і ми відповідальні за нього. І замість того, щоб й надалі скорочувати видатки, ми повинні зрозуміти – як і чим ми можемо допомогти.

Окрім того, я поінформував колег про своє відрядження до Сполучених Штатів Америки, де ми вивчали систему організації коледжів у штаті Флорида. Представник Держдепартаменту США, який був присутній на декількох зустрічах, зауважив, що успіх розвитку економіки Флориди якраз і забезпечують 28 коледжів, які є фундаментальною базою для розвитку людського капіталу.

Ми ж, у свою чергу, в Україні, – свої 69 технікумів та коледжів, фактично, хочемо знищити.

Підводячи підсумок, звернув увагу на те, що з метою забезпечення виконання Україною взятих на себе зобов'язань дорожньої карти по імплементації Угоди про Асоціацію, варто продовжити розгляд пакету законопроектів інтелектуальної власності та включити до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України цього тижня Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення охорони прав на компонування напівпровідникових виробів, 5694 (друге читання), який спрямований на вдосконалення правової охорони компонування напівпровідникових виробів, тобто інтегральних мікросхем та Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень 6023 (друге читання).

Даний законопроект фактично спрямований на імплементацію сучасних стандартів, директив і регламентів ЄС у національне законодавство щодо забезпечення якості сільськогосподарських продуктів та продуктів харчування; визначення вимог до технічних умов, яким повинен відповідати товар; запровадження визначення місця погодження товару.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ
Народний депутат України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон