Порошенко у Херсоні: Україна повертає статус футбольної держави

Про це Президент України Петро Порошенко заявив сьогодні, 13 жовтня вітаючи у Херсоні учасників обласних турнірів з футболу серед дитячо-юнацьких командта команд учасників бойових дій, присвячених Дню захисника України.

Під час змагань відбулися 5 турнірів, участь у яких взяли понад 26 команд з різних куточків Херсонщини, а саме: Іванівського району, м. Каховка, Олешківського району та с. Чорнобаївка Білозерського району.

Нагородити переможців і кращих гравців обласних турнірів приїхав Президент України Петро Порошенко: «Приємно знаходитися на цьому стадіоні і вітати переможців, чемпіонів, які грають за Кубок Президента! Кардинальні зміни відбулися тут – до початку реконструкції поля на стадіоні «Освіта» займалося максимум 170 дітей, сьогодні вже кількість учнів перевищує 800 дітей.

Україна повертає статус футбольної держави, тому хочу подякувати Всеукраїнській федерації футболу, Федерації футболу Херсонської області й Херсонській обласній державній адміністрації за популяризацію футболу і, головне, дитячого футболу», - казав Глава держави, звертаючись до учасників турніру й усіх присутніх.

Також Петро Порошенко подякував воїнам, ветеранам АТО за те, що у результатах своїх футбольних турнірів показують активну роль у житті держави.

Так, третє почесне місце в обласних турнірах серед учасників бойових дій посіла команда «Скіф» м. Каховка, друге місце – команда «Смерч» Іванівського району і переможцями змагань стали бійці з команди «Авіатор» с. Чорнобаївка Білозерського району.

Серед дитячо-юнацьких команд на третьому місці опинилася команда комплексної ДЮСШ «Освіта», друге місце посіла команда СДЮСШОР «Кристал» і найкращі результати у футбольних поєдинках за звання Чемпіонів отримала команда ДЮСШ «Херсон».

Всі учасники турнірних змагань отримали кубки, медалі, приємні та цінні подарунки. Після церемонії нагородження команди радо фотографувалися з Президентом України Петром Порошенком та вітали один одного з досягнутими результатами.

Під час церемонії нагородження переможців обласних турнірних змагань з футболу на базі ДЮСШ «Освіта», Президент України Петро Порошенко оголосив, що розпочинається будівництво сучасного стадіону для проведення тренувань ФК «Таврія», який наразі базується саме на Херсонщині.

«Крим – це Україна. І нехай наразі він перебуває під окупацією, ми пам'ятаємо про наших громадян з півострова і зробимо все, щоб Крим повернувся до недоторканої, цілісної України, в тому числі й у галузі футболу», - зазначив Президент України Петро Порошенко. Саме тому сьогодні ФК «Таврії» було вручено сертифікат на початок будівництва нового стадіону.

Як звернув увагу Петро Порошенко, держава бере на себе зобов'язання про те, що вже наступного року стадіон повністю буде зданий в експлуатацію.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон