У Херсоні презентували «Посмішки осені»

У Херсонському художньому музеї відкрилась персональна виставка «Посмішки осені» херсонського художника Григорія Зозулі.

Виставка присвячена 70-річчю майстра та святкуванню Дня художника України, називається вона «Посмішки осені»

Григорій Іванович є членом Національної спілки художників України, учасником багатьох національних та міжнародних виставок.

За роки творчої праці Григорію Зозулі вдалося створити свою неповторну стилістичну манеру: його творчість відзначається м'якою іронією, гострою спостережливістю та жанровим розмаїттям.

Живопис художника виконаний з добрим гумором, його роботи органічно поєднують у собі ностальгічні мотиви та актуальні теми, реальність та фантастику, спогади та конкретні життєві спостереження майстра.

Мешканці Херсона старшого покоління добре знайомі з творчістю Григорія Івановича: його фігурки казкових персонажів знаходились у місцевому театрі ляльок, дерев'яна скульптура прикрашала парки міста, а веселі гноми – годинник дитячого кафе «Золотий ключик».

«Такого художника як Григорій Іванович у Херсоні більше немає. Його роботи чудові, вони дійсно гротескні, але цей гротеск не злий, він добрий, м'який.

Не дивлячись на те, що відомий художник, Курнаков Георгій Васильович, з яким Григорій Іванович був знайомий особисто, вбачав у художнику-початківці майбутнього пейзажиста, Григорій Зозуля вирішив обрати інший шлях і почав писати сюжетні композиції. Він, дійсно, як режисер і драматург, сценічно будує свої композиції.

У нього виходить конгломерат достовірного та уявного, переплетення реальних ситуацій з вигаданими», – розповіла відвідувачам виставки завідувачка науково-експозиційним відділом музею Наталія Кольцова.

Сам художник характеризує свою творчість як «фантастичний реалізм», а натхнення йому дають спогади про рідне село Качківку Вінницької області: «Можливо, моє найкраще – це далеке село мого дитинства, де люди були красивими та добрими, жиди в будинках з яблук, слив і груш, де небо було таке високе, а вночі там літали чорти та відьми...».

Також, Григорій Іванович поділився з відвідувачами своїми планами на майбутнє: «Буду й надалі працювати. Хочеться багато чого змінити, спробувати, проекспериментувати, бо на місці стояти не можна. Бажаю всім радості, доброго гумору та здоров'я!»

Отож, не гайте часу та скоріш відвідайте чудову виставку Григорія Зозулі, роботи якого занурять вас у фантастичний світ гоголівського села!

Олександра РОЖКОВАН

Фото Наталії Рожкован

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон