Рятувальники Каховки роблять місто безпечнішим

Придбання, здавалося б, банального домкрата дозволило рятувальникам Каховського району врятувати вже не одного постраждалого від ДТПі пришвидшити надання їм потрібної медичної допомоги.


«При аваріях часто виникає потреба витягти водіїв або пасажирів з розбитих автівок. В усіх випадках це треба зробити якомога швидше, що не дозволяло наявне у нас стандартне обладнання. Завдяки ж підтримці депутатами Каховської міськради цільової комплексної Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру ми змогли придбати вкрай потрібну техніку і рятувати життя людей», — говорить начальник Каховського міжрайонного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області Ігор Берещенко.

Починали з малого: спочатку з бюджету Каховки на допомогу рятувальникам виділили 100 тисяч гривень. У 2017 році ця сума збільшилася до 507 тисяч. Більше півмільйона гривень було надано з початку нинішнього року. За ці кошти вдалося придбати намет, рятувальний човен, двигун, необхідне спорядження.

— В області ми були першими. Звісно, переживали. Траплялися помилки, які ми врахували у нашій роботі. Для нас це був перший досвід співпраці з депутатським корпусом і без їхньої підтримки нічого б не вдалося. Завдяки спільній роботі ми робимо наше місто безпечнішим. Адже закуплена техніка і обладнання дозволили реагувати і рятувати значно оперативніше. Тому наш досвід почали переймати в інших районах. Подібні програми створені в Скадовську і Голій Пристані.

Скадовчани закупили за рахунок місцевого бюджету чудовий катер для рятування людей на воді. Наше ж обладнання також використовується для проведення рятувальних операцій в інших районах. Приміром, влітку ми були задіяні при ліквідації лісних пожеж, працювали в Бериславському, Великоолександрівському районах, — додає Ігор Берещенко.

Через зростання цін і необхідність закупити додаткове обладнання рятувальники звернулися з проханням до Каховської міськради внести відповідні зміни до програми. За словами Берещенка, це дозволило б забезпечити рятувальну службу хімічними захисними костюмами, маслостанцією для роботи з гідравлічними інструментами, спеціалізованими шафами для бойового одягу, індивідуальними ліхтарями тощо.

— В масштабах держави дуже важко спрогнозувати потреби різних районів. У нас вони в чомусь відрізняються навіть від сусідньої Горностаївки. Скажімо, наявність великих трас диктує необхідність брати участь в ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, а потужна система каналів у районі потребує наявності рятувального човна, — пояснює керівник рятувальної служби Каховщини. — Досі держава забезпечувала наші потреби на мінімальному рівні. Величезну підтримку ми мали від небайдужих людей. Приміром, завдяки родині каховчанина Андрія Калова ми отримали спорядження для рятування людей на воді і у вогні. Ми переконалися, наскільки воно ефективне в роботі, тому сподіваємося отримати його і завдяки підтримці громади міста.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон