Херсонців запрошують на зустріч з відомою поетесою

Гарна новина для херсонських поціновувачів літератури!

У рамках обласного літературного туру «Книгомандри» відбудеться зустріч з українською поетесою та журналістом Юлією Бережко-Камінською.

Юлія Бережко-Камінська народилася у селі Чорнобаївка, Білозерського району, Херсонської області.

За роки своєї літературної діяльності Юлія здобула чимало відзнак і перемог: вона є лауреатом та переможцем багатьох конкурсів і фестивалів: переможець обласного конкурсу «Людина року» у номінації «Молодий журналіст року», лауреат всеукраїнського літературного фестивалю «Просто на Покрову» (2015), лауреат Міжнародного фестивалю поезії «Сінані-фест» (Ялта, 2009), володар Гран-прі Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та поезії «Лицарі слова» (Дебальцево, 2011), лауреат 5-го Поэтического фестиваля «Пристань менестрелей» (Балаклава-2008), дипломант Міжнародного конкурсу кращих українських творів молодих літераторів «Гранослов» (2008 р.), лауреат Всеукраїнського конкурсу молодих драматургів «Віримо!».

У її творчій скарбниці вже декілька книг поезій: «Є задля чого нам жити», «Контрасти», «Між видихом і вдихом», «Так хочеться жити», «Пошепки і вголос», «Сад: зриме і незриме».

Крім того, більше 350 публікацій у періодиці (у журналах та газетах: «Дніпро», «Україна», «Золота пектораль», «Жінка», «Крила», «Летопись Причорноморья», «Отражение», «Медиа Експерт», «Алые паруса», «Літературна Україна», «Літератра і життя», «Киевские ведомости», «Комсомольская правда», «Україна молода» та інших; в альманахах і книжках: «Письменники Херсонщини – дітям», «Святий Володимир», «Поэтическая палитра», «Крила», «Королі Ліри», «Первоцвіт», «Чиста криниця», «Степ», «Молода Муза», «Літературна лоція Херсонщини 17-21 стт.», «Вишиванка», «Мозаїка слова» та інших).

Поезія Юлії була перекладена російською мовою (М. Ширяєв, В. Артюх, С. Овчаренко, О. Морозов, Є. Більченко та інші) та болгарською.

Юлія відома широкому загалу не тільки як поетеса, але як і журналіст. Вона працювала головним редактором журналу «Пульсар Приірпіння» та головним редактором газети «Про Ірпінь». З 2015 року і донині Юлія є головним редактором газети «Ірпінський вісник».

Крім того, Юлія Бережко-Камінська займає почесну посаду – вона є Членом Міжнародної організації «Жінки за мир в усьому світі», НСПУ і Всеукраїнської літературної асоціації «Конгрес літераторів України».

Отож, не прогавте свій шанс поспілкуватися з відомою талановитою землячкою!

Зустріч відбудеться 12 вересня о 13:00 у Херсонському вищому професійному училищі № 2 (Миколаївське шосе, 52); о 15:00 у Херсонському ліцеї Херсонської обласної ради (вул. Полтавська, 89); о 17:00 у читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова (просп. Святих Кирила та Мефодія, 14-А);

13 вересня у місті Скадовськ об 11:00 у центральній районній бібліотеці (вул. Маріїнська, 66).

Олександра РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон