Владислав Мангер: Давайте з гордістю нести наш синьо-жовтий прапор

Сьогодні, 23 серпня відзначають День державного прапора. З нагоди цієї дати на площі біля Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончаравідбулась урочиста церемонія підняття одного із трьох державних символів України – синьо-жовтого стягу.

З давніх віків українці славилися хліборобством. Для наших прадідів-трудівників земля завжди була святою. Звідси і кольори нашого прапору: жовтий – колір доспілого зерна, а синій – колір чистого та ясного неба. Тому, не дивно, що саме ці два кольори стали такими рідними для українського народу.

Синьо-жовтий прапор символізує нашу історію та сьогодення. Він – втілення національної єдності, боротьби за незалежність, честі та гідності.

«Сьогодні навколо нас багато прапорів, частина яких з підписами наших воїнів. Це прапори, які пройшли горнило війни. Вони просякнуті кров'ю наших захисників. Тож, давайте з гордістю нести наш синьо-жовтий прапор.

І розуміймо одне – завжди в бою прапор довірявся тільки людині, яка була найсміливіша та найсильніша. Тому давайте в боротьбі за відстоювання української незалежності достойно нести наш прапор, аби наше молоде покоління пишалося нами», – зазначив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

До участі в святковій церемонії долучилися керівники області та міста, депутати всіх рівнів, священнослужителі та жителі міста.

Херсонська обласна рада

Довідка. На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон