Херсонщина зібрала перший мільйон!

В Херсонській області зібрано перший мільйон тонн зерна, - з радістю повідомив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Жнива, які активно тривають в області, вже принесли вагомий результат – намолочено перший мільйон тонн ранніх зернових. І це при тому, що скошено лише 55% загальної площі, яка підлягає збиранню.

Тож маю надію, що з такими темпами матимемо і другий мільйон тонн хліба. Найбільше скошено у Новотроїцькому та Голопристанському районах. Середня врожайність поки що 28,4 ц з га, але цей показник змінюється щодня, тому сподіваюся, що і він буде вищим.

Щиро вітаю хліборобів Херсонщини із трудовою перемогою. Адже сьогодні, коли тисячі наших земляків змушені захищати рідну землю від агресора, аграрії, зокрема комбайнери, трактористи, агрономи, механізатори – завзято працюють у тилу над забезпеченням та зміцненням продовольчої безпеки держави, яка завжди була однією з вагомих складових національної.

Самовідданою працею сільгоспвиробники вкотре засвідчили, що наша область по праву займає гідне місце серед провідних агропромислових регіонів України. Тож нехай і надалі херсонські безкраї лани рясніють щедрими хлібними врожаями. Миру, благополуччя та достатку вам і вашим родинам.

Глибока шана працьовитим рукам, що не знають втоми!, - подякував Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон