Мангер: Забезпечити лікарні Херсонщини найнеобхіднішим обладнанням – наша мета на найближчий час

В цьому сьогодні, 3 липня запевнив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, під час візиту до КЗ «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня».

Тривалий час у закладі був відсутній пересувний УЗД апарат. Діти, які перебували у тяжкому стані, не обстежувалися у повному обсязі. Відтепер там працюють сучасні апарати ШВЛ (штучної вентиляції легенів) та УЗД (ультразвукового дослідження).

За кошти обласного бюджету придбано УЗД апарат вартістю – 895,5 тис. грн, що значно поліпшить діагностику захворювань у дітей, та апарат ШВЛ (штучної вентиляції легенів), вартістю 1 189,1 тис. грн., що дасть можливість забезпечити якісну медичну допомогу дітям, які знаходяться у критичному стані.

«Ми давно говорили про необхідність придбання даного обладнання, і, нарешті, вдалося це зробити.

Проте ми не зупиняємося, а рухаймося далі. Дитячій лікарні ще багато чого необхідно, тому нам з депутатами треба бути добре попрацювати, аби віднайти потрібні кошти.

Забезпечити лікарні найнеобхіднішим обладнанням – мета на найближчий час», – прокоментував придбання голова Херсонської обласної ради Владислав МАНГЕР.


Херсонська обласна рада

P.S. До цього часу відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії було обладнано апаратами ШВЛ, які морально та технічно застарілі. Апарати отримано у 2005-2009 роках, тому забезпечити повноцінну дихальну підтримку дітям старше 1 місяця ставало неможливо. У поточному році, за кошти обласного бюджету, для відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії необхідну техніку врешті придбано.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон