Олександр Співаковський: Україна повинна всебічно інтегруватись до Євросоюзу

З цією метою Верховна Рада ухвалила закон щодо приєднання України до Метричної конвенції. За відповідний проект Закону «Про приєднання України до Метричної конвенції» (реєстр. № 0181), проголосувало 232 депутати.

Приєднання до Конвенції дозволить Україні користуватись правами, які надаються державам-членам Міжнародного бюро з мір та ваг (ВІРМ).

На підтримку даної законодавчої ініціативи від фракції Партії «Блок Петра Порошенка» виступив народний депутат України, Перший заступник Голови Комітету з освіти та науки Олександр Співаковський.

«Ухваливши це рішення, Україна стане повноправним учасником організації, із відповідними перевагами членства. Зокрема, наші фахівці отримають право голосу у роботі консультативних комітетів, братимуть участь в ключових звіреннях, отримають можливість придбати відкалібрований платино-іридієвий еталон кілограму за собівартістю, залучати міжнародних експерті для підвищення кваліфікації вітчизняних фахівців та інше.

Варто наголосити, плата за повноправне членство не відрізняється суттєво від плати асоційованого учасника.

Але долучення України на правах повноцінного членства пришвидшить євроінтеграційні процеси, посилить конкурентоздатність нашої держави в Євро-Азійському регіоні, зокрема, збільшить попит на надання послуг з калібрування для держав Кавказького регіону.

Вважаємо, що Україна повинна всебічно інтегруватись до Євросоюзу, включно із рівноправною участю в подібних міжнародних організаціях, тому фракція Партії «Блок Петра Порошенка» повністю підтримує ухвалення законопроекту №0181», – відзначив Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон