Зовнішнє незалежне оцінювання як воно є

Вчора в Україні стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

Першим предметом який здавали абітурієнти була математика.

Участь у тестуванні з цього предмета, як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), взяли 106 551 особа, що становить 95% від загальної кількості зареєстрованих.

Повідомляється, що 37 осіб на початок тестування спізнилися, ще 43 особи не були допущені до участі у зв'язку із тим, що у них був відсутній один із обов'язкових документів. При цьому слід зазначити, що для того аби тестування пройшло вчасно та якісно цим питанням переймалися 18 859 осіб.

Крім того за процедурою проведення тестів «пильнували» 143 громадських спостерігача, а ще там були присутні 46 представників засобів масової інформації.

Нагадаємо, що завтра, 24 травня пройдуть тести з фактично головного предмета (сертифікат потрібен для вступу на будь-яку спеціальність, у будь-якому виші) – з української мови та літератури. 29 травня – відбудеться тестування з іспанської, німецької та французької мов, а 1 червня – з англійської.

Під час основної сесії абітурієнти будуть складати ЗНО з біології, історії України, географії, фізики та хімії.

Нагадуємо, що допуск абітурієнтів до пунктів тестування починається о 10.15 і закінчується о 10.50. Початок тестування об 11.00. Абітурієнти можуть бути допущені на іспит тільки при наявності оригіналу сертифіката ЗНО, паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені у сертифікаті, а також запрошення-перепустки для участі у тестуванні. При відсутності зазначених документів у допуску на тестування буде відмовлено.

Український центр оцінювання якості освіти рекомендує абітурієнтам мати 2 – 3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, а також за бажанням прозору пляшку з питною водою.

Під час тестування у абітурієнтів не повинно бути з собою ніяких засобів зв'язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження чи відновлення інформації, ніяких друкованих та рукописних матеріалів, не передбачених процедурою тестування.

Як повідомлялося, згідно з недавнім опитуванням КМІС, 7% повнолітніх українців збираються в найближчі півроку виїхати за кордон з метою тривалого перебування, роботи, навчання або еміграції.

Успіхів у іспитах!

P.S. Цікава інформація

Минулого року для участі у ЗНО зареєструвався 240 881 абітурієнт.

При цьому 8% абітурієнтів не склали зовнішнє тестування з української мови навіть на мінімальний бал, 9% - не змогли отримати мінімум з географії, 11% - не пройшли тест з російської мови, 19% - з хімії, а 23% - з фізики.

За закритим даними в Херсонській області результати ЗНО минулого року були ще більш «провальні».

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон