У Новій Каховці вхід до музеїв стане платним

Згоду на введення плати за відвідування музею історії міста і літературно-меморіального музею Анатолія Бахути надав виконавчий комітет Новокаховської міськради.

Це прописано у затвердженому 24 квітня в новій редакції Положенні про надання платних послуг структурними підрозділами відділу культури і туризму міськради.

Крім цих двох музеїв, платні послуги також традиційно надаються Новокаховською міською картинною галереєю ім. А. Гавдзинського, централізованою бібліотечною системою і палацом культури.

— Дивіться, щоб люди не перестали ходити! — попередив начальника відділу культури і туризму міський голова Володимир Коваленко.

Як повідомляв «Новий день», сьогодні музей історії Нової Каховки більше нагадує не музей, а куток пропаганди КПРС з нецікавими і здебільшого безглуздими експонатами.

Створені в архаїчному стилі експозиції у величезній кількості містять безглузді агітаційні заклики Леніна і Баграмяна, копії портретів «червоних командирів» і вождів окупаційної комуністичної влади, давно нікому не потрібні зразки продукції давно закритих місцевих підприємств, якісь банальні значки, паперові грамоти, дипломи, будівельні інструменти й дешеві сувеніри радянських часів.

Як жартують у Новій Каховці, «мабуть, працівникам музею ніхто не розповів про те, що Радянський Союз давно розпався і що КПРС більше не існує».

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон