У дитячих садках на Херсонщині не все гаразд

Новокаховське міське управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області провело перевірки 17 дитячих навчальних закладів: 6 загальноосвітніх шкіл і 11 дитсадків. Перевіряли належність безпечних умов перебування дітей у закладах, у тому числі організацію виховання, навчання, якісного харчування з дотриманням добових норм і забезпечення медичного обслуговування.

Інспектори виявили певні недоліки. Так, у деяких дитсадках недостатнє забезпечення постільною білизною. Замість необхідних трьох комплектів – по два.

Як коментують фахівці, одна постіль застелена, інша – на пранні. А якщо дитина міцно заснула й трапилася «несподіванка», стелити буде нічого. Також не в усіх садочках вистачає наматрацників: їх або немає взагалі, або є 1, а не 2, як належить.

Крім того, перевіряючі з'ясували, що деякі дитсадки не провели суху хімічну очистку подушок, ковдр і матраців. Або почистили тільки подушки. А ці речі, як відомо, можуть бути розсадником для «поганих» бактерій і постільного кліща.

У харчоблоках деяких дитячих закладів немає необхідного обладнання: картоплечисток, овочерізок тощо. А в школах у їдальнях недостатньо посуду. Деякі дитсадки не забезпечені протягом усього року гарячим проточним водопостачанням.

Траплялися й такі дитячі заклади, де зовсім не подбали про дезінфекцію та дератизацію. Про це свідчить відсутність відповідних договорів.

Також працівники Держпрод-споживслужби з'ясували, що деякі дитсадки не забезпечують дітей житнім хлібом, хоча він повинен бути в щоденному раціоні.

За результатами перевірки складена довідка, яку разом із пропозиціями з усунення недоліків направили на адреси начальника міського відділу освіти, міського голови Нової Каховки, голів Дніпрянської селищної та Райської сільської рад. Також заплановано провести наради з керівниками дитячих закладів і по-стачальниками продуктів харчування до цих закладів.

Олеся ЛУНІНА
"Гривна. Новий формат"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон