Херсонщина долучилась до національного благодійного проекту

Сьогодні, під час робочого візиту до Херсонщини, дружина Президента Марина Порошенко та голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв підписали Меморандум про співпрацю,у рамках якого Херсонщина долучилася до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

«Підписання цього меморандуму є дуже знаковою подією для області. Ми й надалі будемо реалізовувати державну політику, а саме впроваджувати і покращувати умови для забезпечення прав і можливостей осіб з особливими освітніми потребами для здобуття ними знань, враховуючи їх індивідуальні потреби, можливості, здібності та інші вимоги», - сказав Андрій Гордєєв.

У свою чергу Марина Порошенко від імені всіх дітей з особливими потребами подякувала очільникові області Андрію Гордєєву за сприяння реалізації програми інклюзивної освіти на Херсонщині.

Голова облдержадміністрації зазначив, що на Херсонщині протягом цього навчального року було збільшено кількість шкіл, де впроваджується інклюзивна освіта. Найбільш активно вона реалізовується у Білозерському, Генічеському, Олешківському районах та у Херсоні.

Андрій Гордєєв повідомив: «Для студентів з обмеженими фізичними можливостями були створені спеціальні групи у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації, а саме: у Херсонському базовому медичному коледжі навчаються 54 студента з вадами слуху; у Генічеському медичному училищі – 32 студента з вадами зору».


"Дякую дружині Президента України Марині Порошенко за увагу до нашої області і до проблем дітей з особливими потребами.

Запевняю, що ми й надалі будемо покращувати умови для забезпечення прав і можливостей кожної дитини з особливими потребами на здобуття освіти.

Також беремо на себе зобов'язання запровадити інклюзію в кожній школі. На цей рік маємо облаштувати 4 школи, на наступний рік плануємо збільшити їх кількість", - заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон