Нова книга про Херсонщину: історія й сучасність Чорнобаївки

З малих історій сіл і містечок складається велика історія нашої Батьківщини, але часто бракує матеріалів, що розповідали б нам про історію й сучасність наших поселень. На щастя останнім часом, завдяки ентузіазму краєзнавців та лідерів громад, зростає кількість популярних матеріалів про наш край.

На початку цього року Чорнобаївський сільський голова Ігор Дудар виступив з ініціативою публікації видання про історію та сучасність села Чорнобаївка Білозерського району Херсонської області. Його ідею підтримала й Чорнобаївська сільська рада.

За створення першої окремої книги про велике приміське село взялися відомий херсонський історик Антон Костенко та мешканка Чорнобаївки, активіст проектів Української Вікіпедії, Ольга Нестеренко.

Їхню працю підтримали також Херсонська централізована бібліотечна система та Вікіпедія, яка стала майданчиком для безкоштовного розповсюдження електронної версії книги. І ось книга "Чорнобаївка: вчора, сьогодні, завтра" доступна і в друкваному варіанті і online (за посиланням).

Тож лишається тільки привітати авторів та всіх причетних з успіхом і побажати нашій Херсонщині десятки й сотні таких публікацій.

Херсонська централізована бібліотечна система

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон