Херсонський театр відзначили на фестивалі у Києві

Виставою «Едіт Піаф» закрили другий день міжнародного фестивалю монодрам «Марія».Спектакль, заслужена артистка України Любов Калюжна, поставила ще 12 років тому, з ним об’їздили чимало міст, як України так і Європи.

Проте, нещодавно вистава була перебудована під моноформат і презентована херсонським глядачам, як прем’єра. Участь у міжнародному фестивалі співпала з відкриттям сезону в театрі, тож виступ у Києві для херсонського театру був особливо хвилюючим.

«Під час виступу я відчувала страх. Жахливе почуття відповідальності. Розуміння того, що наразі у тебе в театрі йде відкриття, а я теж тут якимось чином відкриваю... Глядач зовсім невідомий і це завжди важко, відчувала справжній адреналін», - зізналась головна героїня вистави заслужена артистка України Ружена Рубльова.

Артистка також розповіла, що, окрім глядачів, підтримати її прийшли колишні колеги по цій виставі – народний артист України Василь Чорношкур та заслужений артист України Сергій Кияшко: «Велике щастя, коли ти бачиш тих людей, хто був поруч із тобою на сцені. Пан Василь та Сергій були на виставі і це було з одного боку дуже чудово, а з іншого – ще більш відповідально. Приємно, що у театрі Івана Франка до нас доброзичливо поставились. Дякуємо Ларисі Миколаївні Кадировій, яка постійно знаходилась біля нас і вирішувала всі проблеми».

У Києві, де вирує висока конкуренція серед театрів, вразити чи зачепити глядача дуже важко. Тим не менш, Херсонський академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша показав себе на достойному рівні. «Подивилась прекрасну виставу херсонського музично-драматичного театру "Едіт Піаф" на фестивалі "Марія". Такою виставою і такою актрисою можна пишатися будь-де. Так що Херсон насправді може бути «паризькою мрією», - на своїй сторінці у Фейсбук зауважила викладач журналістики, журналістка газети «Культура і життя» Лариса Самійленко.

Вистава викликала бурхливі овації, море квітів, а артистка Ружена Рубльова була відзначена дипломом. Режисер і автор сценарію Любов Калюжна та головна і єдина героїня Ружена, на згадку про фестиваль, отримали у подарунок срібні підвіски з образом святої Марії. Вузькі фахівці-музикознавці усно відзначили також високу якість аранжувань, над якими талановито попрацював Олег Коструб.

Те, як приймають Херсонський театр на різних сценах країни – зайвий раз підтверджує, що саме тут зібралась найкраща команда тих, хто вірою і правдою служить її величності Мельпомені.


Еліза СОЛОДКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон