Херсонська "Амалтея": Знай наших!

Сьогодні, 29 серпня виповнюється 23 роки з моменту створення на Херсонщині успішного підприємства - Товариство з обмеженою відповідальністю «АМАЛТЕЯ»,директором якого всі ці роки є Рибачок Сергій Анатолійович.

Високу оцінку підприємству "Амалтея" дав голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який напередодні річниці підприємства відвідав виробництво на "Амалтеї": "Підприємство працює стабільно, має постійний ринок збуту, виплачується регулярна заробітна плата. Тому цей успішний досвід ми будемо використовувати для інших підприємств", - зазначив керівник Херсонщини.

Товариство з обмеженою відповідальністю «АМАЛТЕЯ»

29 серпня 1994 року виконкомом Дніпровської районної в м. Херсоні раді було зареєстровано приватне підприємство «Амалтея», яке 25 березня 1997 року було реорганізовано в товариство з обмеженою відповідальністю.

У 1995 році компанія брала участь в інвестиційному конкурсі з приватизації ВАТ «Херсонський завод «Прилад» і отримала статус стратегічного інвестора. Згідно з умовами участі в приватизації на базі ВАТ «Херсонський завод «Прилад» при поставках комплектуючих ПК «Фотон» (м. Сімферополь) був реалізований Проект «Організація виробництва по збірці телевізорів чорно-білого і кольорового зображення» (штатний розклад працівників 250 працівників).

У 1996 році в результаті скасування ввізних мит на імпорт, введення акцизного збору на вітчизняні телевізори програму виробництва в ТОВ «Амалтея» довелося згорнути.

Починаючи з 1996 року компанія почала займатися торгівлею цукром, кондитерськими виробами та поліпропіленовою мішкотарою. Досвід торгівлі та освоєння ринку поліпропіленових мішків компанією показав перспективність створення власного виробництва цієї продукції.

У 1998 році ТОВ «Амалтея» отримала довгостроковий кредит по лінії ЄБРР для реалізації проекту з організації виробництва поліпропіленової мішкотари. У червні 1999 року компанія запустила це виробництво, яке успішно працює вже протягом 23 роки. З моменту запуску першої черги та по сьогоднішній час компанія збільшила власне виробництво майже в 3,5 рази, з 10 до майже 35 млн. пог. метрів.

На сьогодні основними напрямками діяльності компанії є виробництво круглотканої поліпропіленової мішкотари, оптова торгівля поліпропіленовою мішкотарою, оптова торгівля полімерами. На даний час середньоспискова чисельність працівників складає 426 чоловік, які своєчасно отримують достойну оплату своєї праці.

Загальні обсяги продажу поліпропіленовоної мішкотари на даний час сягають майже 43 млн. шт. на рік. Із них власного виробництва майже 35 млн.

У 2017 році за півроку компанія сплатила ПДФО – 1,334 млн. грн, ЄСВ – 1,828 млн. грн., військовий збір – 117 тис. грн., ПДВ – 1,573 млн. грн.

Компанія використовує у виробництві найсучасніше високотехнологічне обладнання в цій сфері на Україні. Устаткування фірми Шталингер (Австрія), яка займає провідне місце в світі серед виробників даного виду устаткування, а також нова безвідходна й більш економічна технологія виробництва тканих поліпропіленових мішків дозволяє компанії підвищувати якісні характеристики мішків, їх міцність, мати більш низьку собівартість виробництва.

Дана технологія характеризується невеликою енергоємністю, є екологічно чистою і забезпечує відсутність браку готової продукції. ТОВ «Амалтея» сертифікувала готову продукцію, що є головною вимогою покупців, які поставляють свою продукцію на експорт фасовану в мішкотару. Частка ТОВ «Амалтея» сягає близько 20% загальнодержавного обсягу виробництва поліпропіленової мішкотари.

Стратегічним завданням ТОВ «Амалтея» є розширення власного виробництва і позицій на ринку України, зокрема через реалізацію проекту з виробництва поліпропіленових бігбегів, з очікуваним розміром виручки 60,0 млн. грн. на рік.

ТОВ "АМАЛТЕЯ"

P.S. Компанія «Амалтея» є інвестором в банкрутному процесі ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат». Усі пропозиції інвестора щодо відновлення виробничої діяльності на промисловій площадці ВАТ «ХБК» включені до плану санації, який 25.05.2016 року був затверджений комітетом кредиторів (протокол № 24 від 25.05.2016 р.).

Компанія «Амалтея», з огляду на наявність необхідного вантажообігу, є основним ініціатором та драйвером створення та функціонування міжнародного транспортного коридору за напрямком країни Передньої та Середньої Азії – Туреччина (Трабзонспор), Грузія (Поті) – Україна (м. Скадовськ, м. Херсон) – Білорусь (логістичний центр «Прилісся» - країни Балтії, Західної Європи та Скандинавії та, відповідно, в зворотному напрямку.

Реалізація положень запропонованого інвестором плану санації сприятиме відродженню виробничо - економічного потенціалу міста та області за різними напрямками, дозволить оптимально задіяти інфраструктуру та транзитні можливості регіону. Зазначене позначиться позитивно на пожвавленні загальної економічної кон'єктури та згенерує позитивний соціальний ефект.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон