У Херсоні відбулося відкриття інсталяції "Грані в кубі"

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, яке відзначають 30 липня, Херсонська обласна служба зайнятості взяла участь у низці акцій з привернення уваги громадськості до цієї проблеми.

Зокрема, 27 липня 2017 року фахівці Херсонського обласного центру зайнятості брали участь у відкритті інсталяції «ГРАНІ В КУБІ», ініційованому Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Міністерством соціальної політики України і проведеному за сприяння Херсонської обласної державної адміністрації.

«ГРАНІ³» – тимчасова інсталяція, покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та залучити громадськість до попередження й боротьби із сучасним рабством. Вона складається з трьох Інформаційних Кубів, що допомагають перехожим дізнатися більше про торгівлю людьми, отримати поради про безпечне працевлаштування та подорожі.

Відкриття інсталяції супроводжувалось консультуванням перехожих фахівцями служба зайнятості. В ході індивідуальних бесід надавалась розгорнута інформація з прикладами, щодо виявлення осіб, які потрапили у ситуацію торгівлі людьми.

Також учасники акції та перехожі отримали листівки з правилами безпечної подорожі із зазначенням інформацій щодо «Національної гарячої лінії» 527, контактів місцевих державних адміністрацій, з адресою веб-сайту Міністерства соціальної політики України.

Нерідко заробітчани, шукаючи роботу за кордоном, оформлюють робочу візу через посередників. У такому випадку, якщо є рішення скористатися послугами фірми-посередника, рекомендуємо перевірити її легальність на веб-сторінці Державної служби зайнятості України у розділі «Перелік фірм, які отримали ліцензію на працевлаштування за кордоном».

Виконавчим партнером МОМ в реалізації Національної інформаційної компанії «Грані» в м. Херсон є ГО ХОЦ «Успішна жінка», яка організовує надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми та сприяє розвитку їх економічних можливостей через навчання та психологічну допомогу.

Інсталяція «ГРАНІ³» працюватиме у Херсоні до 17 серпня поточного року.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон