Людський капітал «кують» на Херсонщині

Вирішити дефіцит високоосвічених кадрів на селі покликана обласна програма розвитку людського капіталу, ініційована головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим.

Перші результати із запровадження програми розвитку найголовнішого - людського капіталу схвально зустріли жителі Нижньосірогозького району. Про це люди говорили голові облдержадміністрації Андрію Гордєєву на виїзній нараді, яку він проводив вчора у районі.

Так, зокрема, Вербівська селищна голова Тетяна Ганелі сказала, що саме за допомогою цієї інновації вони сподіваються віднайти нові кадри та одночасно вивчити своїх випускників: «Ми прийняли програму, зробили заявки і впевнені, що ця програма необхідна», - зазначила вона.

Адже за програмою людського капіталу за випускника гроші на навчання у виші області 25 відсотків сплачує сільський бюджет, 50 районний та 25 обласний.

Це вигідно як абітурієнту, який навчається безкоштовно, а потім у своєму селі отримає гарантоване робоче місце, так і сільській раді, яка за чверть вартості навчання отримає підготовленого спеціаліста та компенсацію за його навчання у вигляді податків з його заробітної плати, які надходять до місцевого бюджету.

Отримавши таку підтримку та допомогу від обласної влади район та місцеві ради стають самі «ковалями свого щастя».

Це мав на увазі у своєму виступі на нараді начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький сказавши: «Шановна громадо, я звертаю вашу увагу на те, що заявки на навчання надійшли лише на три місця, а вакансій, наприклад на посади вчителів, у вас в районі вдвічі більше. Зверніть на це увагу тепер, поки є ще час на вступ до вишів».

Управління інформаційної політики ХОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон