Працівники Херсонського ХБК готові відстоювати інтереси підприємства

Вже не перший раз нечисті на руку ділки та окремі чиновники зазіхають на майнові об'єкти чи земельні ділянки, які належать юридичній особі - ВАТ "ХБК", що в теперішній час перебуває у процедурі банкрутства.

Цього разу у профспілковому комітеті ХБК стало відомо, що на комісії міської ради з питань містобудування, архітектури, комунальної власності та земельних відносин розглядалось та отримало позитивне рішення питання стосовно надання дозволу КП «Сервіс Центр» на розроблення проектів землеустрою щодо відведення в постійне користування земельних ділянок, в тому числі по площі Дубинди, де зареєстровані об'єкти власності ВАТ "ХБК", а земельні ділянки передані у постійне користування.

Для запобігання прийняття Херсонською міською радою неправомірних рішень щодо розпорядження земельною ділянкою, яка належить юридичній особі, що перебуває у процедурі банкрутства, профспілка ХБК у четвер, 6 липня, у встановленому законом порядку повідомила місцеву владу про проведення попереджувальної акції протесту колишніх працівників ХБК під стінами Херсонського міськвиконкому.

Подіяло: вже надвечір того ж дня стало відомо, що питання земельної ділянки ВАТ «ХБК» знято з розгляду на сесії Херсонської міської ради. Втім, на ранок 7 липня під будівлю міськвиконкому прийшли колишні робітники ХБК, щоб продемонструвати свою рішучість відстоювати майно підприємства.

Таке прискіпливе ставлення колишніх працівників ВАТ «ХБК» до майна банкрута пояснюється тим, що на даний момент воно є єдиним джерелом погашення заборгованості по заробітній платі та перед пенсійним фондом, що безпосередньо стосується кожного із них.

Голова профспілки легкої промисловості Макаренко О.М, голова первинної профспілки ВАТ «ХБК» Фальченко Л.С. та представник трудового колективу Маменко В.І. домоглися зустрічі з міським головою Херсона, який вийшов з ними поспілкуватися.

Міський голова Володимир Миколаєнко отримав звернення від профспілкового комітету ВАТ "ХБК" та запевнення його колишніх працівників підприємства в тому, що вони готові і надалі, у законний спосіб, запобігати будь-яким намаганням щодо неправомірного відчуження активів підприємства та відповідних земельних ділянок.

Тетяна САФОНОВА

P.S. Подробиці профспілкової боротьби колишніх працівників ХБК за свої права та проти спроб незаконного відчуження активів підприємства - у наступних інформаційних сюжетах. Боротьба за ХБК триває...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон