"На Херсонщині у квітні 2017 року першочерговим чинником зростання індексу інфляції стало подорожчання продуктів харчування - на 1,8%. Найбільше подорожчали овочі - на 6,7%.
Зокрема, капуста білокачанна подорожчала в 1,5 рази, помідори – на 29,2%, морква – на 26,1%, буряк – на 15,2%, цибуля ріпчаста – на 14%, картопля – на 9,1%", - зазначили в обласному статуправлінні.
Разом з тим, як зазначають в статуправлінні, у квітні 2017 року в області подешевшали огірки - на 19,7%.
Що ж до іншої вітамінної продукції - фруктів, то вони, згідно даних облстатуправління, подорожчали в регіоні у квітні на 5,3%.
Так, ківі виросли в ціні на 18,8%, банани - на 8,6%, яблука - на 8,6%, лимони - на 4,8%, виноград - на 1,4%. Проте, дешевшими стали апельсини - на 5,4%.
P.S. Протягом останніх років Херсонщина є серед регіонів України найбільшим виробником овочевої продукції. В 2010 році Херсонська область виробила 841,5 тис. тонн овочів.
За період з 2011 по 2015 рік Херсонщина щороку виробляла овочевої продукції від 1 млн. 123 тис. тонн до 1 млн. 287 тис. тонн.
У 2016 році, за даними Департаменту агропромислового розвитку ОДА, область виробила 1,3 млн. тонн овочів.