Співаковський: Ми нарешті повертаємося в європейську родину

Так народний депутат України Олександр Співаковський прокоментував у Херсоні сьогоднішню - історичну для країни подію:

Сьогодні на центральних площах українських міст і містечок замайоріли поряд стяги України та Евросоюзу. Рада ЄС остаточно затвердила безвізовий режим для нашої країни.

Урочистості з цього приводу відбулися сьогодні і в моєму рідному Херсоні. Незважаючи на дрібний дощик, на площі Свободи було багатолюдно. Та саме в ті хвилини, коли в небо злетіли обидва прапори, раптом вийшло сонце.

І в цьому, думаю, був певний символізм. Адже лібералізація безвізу для України не просто визначна, це - історична подія. Ми нарешті повертаємося в європейську родину.

Справа не тільки в тому, що тепер наші громадяни, молодь, зможуть більше подорожувати країнами Європи (хоча це також важливо, бо чи більше Європа дізнаватиметься про нас, а ми про Європу, тим швидше відбуватимуться інтеграційні процеси).

Надаючи Україні безвіз, Рада ЄС визнала: ми сповідуємо одні цінності. І це дійсно так. Демократичні свободи для українців ніколи не були пустим звуком. Ми ніколи не поступалися волею чи особистою свободою заради умовного холодильника. І за цей вибір інколи платили дуже дорогу ціну.

Під час урочистостей у Херсоні ми сьогодні згадали поіменно і Героїв Небесної Сотні, і воїнів АТО, і волонтерів, і усіх інших, хто наближав сьогоднішній день.

Ми, народні депутати, влада, вважаю, також зробили свій внесок на законодавчому "фронті". Було чимало зроблено для того, щоб європейські цінності остаточно утвердилися в нашому житті, і назад не було вороття ніколи.

Наш шлях був непростим і тернистим. Та сьогодні для нас, українців, з-за хмар нарешті вийшло сонечко. Вітаю нас усіх. Миру усім нам, злагоди і оптимізму! Все у нас вийде!, - впевнено заявив Олександр Співаковський.

Фото "Херсонці"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон