Херсонцям пропонують гроші під чесне слово

Такими оголошеннями завішано ледь не все місто. І на кожному папірці – рецепт вирішення такого актуального фінансового питання.

«У вас немає грошей? Не сумуйте! А телефонуйте за вказаними в оголошенні номерами. І буде вам нескінченне щастя». Приблизно так заманюють до себе клієнтів контори з різньокольорових папірців. Та чи дійсно це панацея від порожніх кишень? Проводимо експеримент і телефонуємо.

Що ми дізнались? Панацеї немає. По-перше, у нескінченного щастя є чітко прописані терміни – до 15 днів. І чітко прописана кількість – до 7 тисяч гривень.

У оголошенні також говорилось про те, що такий кредит дадуть без жодних застав і довідок. Лише під чесне слово. По телефону нас запевнили, що це правда. Тільки паспорт та ідентифікаційний номер все ж доведеться показати. Тобто, все ж таки не довіряють чесному слову, хоч клянись всіма святими. Та й не за красиві очі вам дадуть гроші. Кредит ви повертатимете з відсотками. Якщо ж ні – чекайте в гості на міцних хлопців, які «ввічливо» попросять повернути борг.

В іншій установі, куди ми телефонували, нам розповіли що кредит дадуть. Але спочатку ці гроші ми маємо віддати. Тобто стати повноправним членом кредитної спілки. І зробити внесок у «спільне діло». А потім уже зможемо претендувати на будь-які позики. Ще й під відсотки.

Як бачимо, українці все частіше йдуть за грошима не в банки, які ледь не щодня закриваються. А от до таких спілок. Станом на 1 січня 2017 року, до Всеукраїнської асоціації кредитних спілок (ВАКС) входять 87 членів. Найбільше їх у західній частині нашої країни – 44, найменше – у нас на півдні. Усього 4. У центральному регіоні їх налічується 17, а в східному – 20 спілок. І об'єднують вони близько 292 тисяч українців, які довіряють їм свої заощадження та користуються кредитами.

За 2016 рік кредитні спілки – члени ВАКС збільшили свої активи на 49,4 млн. грн. та станом на 01.01.2017 року загальна сума активів дорівнює 695,6 млн. грн.

Куди вкладати гроші, де їх зберігати та як розпоряджатися – справа кожного. Головне – ретельно та уважно вивчати договори, які підписуєте.

Олена ПІМЕНОВА, фото автора
"Вгору"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон