Концерт пам'яті Героя відбудеться у Станіславі

Сьогодні, 16 лютого о 14-00 годині в приміщенні Станіславського будинку культури відбудеться концерт-реквіємприурочений 40-му дню з дня загибелі в АТО нашого земляка Сергія Сонька.

Здійснити концерт-реквієм у Станіславі 16 лютого – ініціатива відомого в Україні та за її межами музиканта, активіста українського культурного опору, лідера гурту «Хорея Козацька» Тараса Вікторовича Компаніченка.

Це світла данина пам'яті Воїнам світла – нашому спочилому землякові - морпіху молодшому сержантові Сергію Соньку, його бойовим побратимам молодшому сержантові Миколі Охріменку, старшому матросові Сергію Трубіну, які загинули 8 січня в зоні АТО під час виконання бойового завдання, світла данина пам'яті усім полеглим і постраждалим у війні.

Разом із Тарасом Компаніченком до Станіслава планують також приїхати два творчих побратими. Це музикант та композитор Данило Перцов. Один із останніх творів Данила виконувався на роковини Чорнобильської катастрофи 2016 року в Києві у супроводі Президентського оркестру, диригував маестро Кирило Карабиць. Це була ораторія «Гірка зоря», присвячена подіям у Чорнобилі. Твір транслювався центральними каналами України.

Це також музикант гуртів «Хорея Козацька», «Гуляйгород», «Візерунчасті пісні», «Бурса фольклору» Северин Данилейко, який майстерно грає на басолі (віолончель) та співає, а також є постійним учасником проектів майстерні автентичного костюму «Шляхетний одяг».

Сподіваємось на незабутнє патріотичне дійство у станіславському Будинку культури 16 лютого, початок о 14 годині. Запрошуємо на патріотичний концерт.

Вхід вільний.

Олександр ГОЛОБОРОДЬКО

Фото Facebook

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон