Херсонському держуніверситету повернуть землю біля моря

Завдяки втручанню прокуратури області, яка не припиняє роботу щодо протидії незаконному заволодінню землями рекреаційного призначення на Херсонщині.

В даному випадку, прокуратура області вступила в розгляд справи щодо повернення Херсонському державному університету земельної ділянки на березі Чорного моря в с. Лазурне Скадовського району, на якій розміщено спортивно-оздоровчий табір «Буревісник».

Скадовський районний суд погодився з доводами прокурора, який підтримав позовні вимоги університету, відповідно протиправності дій селищної ради, яка діючи на користь суб'єктів приватного права, перевела земельну ділянку університету з державної форми власності у землі запасу територіальної громади.

При цьому було змінено цільове використання частини земельної ділянки, що належить Херсонському державному університету - з освітніх цілей на комерційне призначення.

Вказані дії вчинено з порушенням приписів Земельного кодексу України, Закону України «Про освіту», які забороняють передавати у комунальну власність земельні ділянки, що перебувають у постійному користуванні державних установ.

У результаті, Скадовським районним судом Херсонської області задоволено позов Херсонського державного університету до Лазурненської селищної ради та 7 громадян про визнання недійсними договорів оренди вказаної земельної ділянки площею 2,34 га, яку повернуто у постійне користування вищому учбовому закладу.

За матеріалами Прокуратури Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон