На Херсонщині тривають профілактичні заходи «Мотоцикліст»

З настанням весняного тепла пожвавився рух самого екстремального, не тільки на думку співробітників Державтоінспекції, виду транспортних засобів – мопедів та мотоциклів.

З року в рік популярність цих транспортних засобів зростає, тож і збільшується кількість громадян, насамперед молоді, для яких поїздки на мопедах та мотоциклах закінчуються лікарняним ліжком, а інколи наслідки бувають і набагато сумнішими. За повідомленням прес-служби УДАІ УМВС.

в Херсонській області, вже поточного року за участю водіїв цього виду транспорту на херсонських дорогах сталося 15 дорожньо-транспортних пригод, в яких 2 людини загинуло та 14 – отримали травми.

Якщо в обласному центрі водії мототранспортних засобів більш менш додержуються Правил дорожнього руху, то для мешканців сільської місцевості, як помічено з досвіду, це не властиво. До того ж переважна більшість водіїв – це неповнолітні або навіть літні люди, які цілком ймовірно, навіть не володіють мінімальними знаннями, необхідними для керування такими транспортними засобами, що в свою чергу призводить до дорожньо-транспортних пригод.
Щодня оперативні зведення ДАІ поповнюються новими сумними прикладами ігнорування ПДР.

Трагічно закінчилася подорож 13-річного водія мопеда «Хонда» та його однолітка – пасажира, які увечері 5 травня 2013 року в селищі Комишани поблизу м. Херсона, не обравши безпечну швидкість та дистанцію, здійснили наїзд на автомобіль BMW 520, який зупинився попереду в попутному напрямку. Внаслідок ДТП водія мопеда з діагнозом: ВЧМТ, перелом основи черепа, тупа травма черева, закритий перелом щелепи, та пасажира мопеда з діагнозом: ЗЧМТ, СГМ, тупа травма черева, садни обличчя, травма статевих органів, доставлено до реанімаційного відділення Херсонської обласної клінічної лікарні.

З метою підвищення транспортної дисципліни учасників дорожнього руху у період з 6 по 20 травня 2013 року Державтоінспекція проводить цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикліст». Заходи спрямовані на попередження порушень Правил дорожнього руху водіями мототранспорту. Цільові профілактичні рейди проводяться за участю представників засобів масової інформації.

Залишається сподіватися на здоровий глузд тих, хто сідає за кермо мототранспорту. І водночас нагадуємо, що рухатись по дорозі на мопедах та мотоциклах, дозволяється тільки особам по досягненні 16-ти років, які мають посвідчення водія відповідної категорії, транспортні засоби повинні бути зареєстрованих у встановленому порядку, обладнані звуковим сигналом та світлоповертачами, водій та пасажир повинні бути в мотошоломах, а під час руху темної пори та в умовах недостатньої видимості на мопеді необхідно увімкнути освітлення.

Шановні батьки, перш ніж купувати своїй дитині мопед чи скутер, замисліться над тим, що ви власноруч наражаєте її на небезпеку.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон