Розквіт Херсонщини буде найкращим кроком до повернення Криму в лоно України

Про це народний депутат України, перший заступник голови Комітету ВР з питань науки та освіти заявив, вітаючи учасників IX Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти»,який відбувається у Новій Каховці.

Звертаючись до представників влади та бізнесу, Олександр Співаковський, зокрема, наголосив, що Херсонщина має всі умови для стрімкого розвитку у найрізноманітніших сферах.

З огляду на вдале географічне розташування і природні особливості, область, за його словами, може стати потужним транспортним хабом або туристичною Меккою. А за певних умов – перетворитися на центр розвитку альтернативної енергетики або індустріальних парків.

До того ж, як підкреслив О.Співаковський, місцевий політикум цілком усвідомлює свою відповідальність за розвиток регіону.

«Хочу сказати, що Херсонщина — це територія чесності, це територія, на якій немає корупції. Тому бізнес — і внутрішній, і зовнішній — може йти працювати тут, – наголосив нардеп.

В той же час, як зазначив він, Україна ще має виконати дуже важливе «домашнє завдання», а саме – створити умови для рівномірного розвитку людського капіталу в регіонах. Це дозволить зупинити неконтрольовану міграцію талановитої молоді до столиці і на захід.

Будь-яка технологія заснована на знаннях, а знання створюють люди, тому питання щодо зупинення неконтрольованої міграції людського капіталу є дуже важливим, – підкреслив парламентар. – Ніякі інвестиції нам не допоможуть, якщо тут не буде людей з високою вартістю».

Олександр Співаковський закликав місцеву владу, парламентарів, зовнішніх і внутрішніх інвесторів працювати разом. А від імені депутатів - мажоритарників, обраних від Херсонщини, він висловив готовність «завжди підставити плече».

«Розквіт Херсонщини буде найкращим кроком до повернення Криму в лоно України», – резюмував нардеп.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського


Фото: Херсонська облдержадміністрація

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон