Співаковський: школа має готувати дитину до реалій життя

На думку народного депутата України, першого заступника голови Комітету ВР з питань науки та освіти Олександра Співаковського, найголовніше завдання школи — дати дитині ті навички та компетенції, які потрібні у житті.

Проте, за його словами, нова програма початкової школи навряд чи дасть можливість сформувати у дитини необхідні компетентності або виховати у неї почуття відповідальності за сказане і зроблене.

Зокрема, нардеп не погоджується з тим, що першачки відтепер писатимуть лише олівцями.

«Раніше початкова школа формувала у дітей відповідальність. Бо коли дитина пише ручкою, це, зокрема, формує у неї відповідальність за свої дії. У реальному житті ластику вже не буде», – наголосив він у виступі на серпневій нараді педагогічних працівників Херсонської області.

Не підтримує парламентар і певного спрощення програми початкової школи: «Скажіть, будь ласка, чи зможемо ми сформувати в початковій школі компетентність, якщо дитина не вчить, не запам'ятовує таблицю множення?»

«Так, ми не повинні травмувати психіку дітей. Я з цим погоджуюсь. Але маємо замислитися над тим, а що буде з дитиною, коли вона вийде з ідеального світу, який створює школа, в реальне життя? Тому це – гарна модель, але дитину ми готуємо до реального життя», – підкреслив у своєму виступі О.Співаковський.

На його думку, необхідно знайти компромісне рішення, щоб, з одного боку, дійсно не травмувати дитячу психіку, а з іншого — не позбавляти дитину можливості набути базових фундаментальних знань і навичок.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон