Операція «нерест» під пильним наглядом Дніпровської екологічної прокуратури

Всім відомо, що риба під час нересту з ікрою і молочком представляє велику цінність для рибалок, проте збереження різноманіття водних живих ресурсів впливає на якість води головної артерії країни - Дніпра, яку споживає третина населення є безцінним.

У зв'язку з цим з 1 квітня до 10 червня 2013 року у Дніпровських водосховищах Державним комітетом рибного господарства України визначено весняно-літню заборону вилову водних біоресурсів, повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

З метою захисту екосистеми Дніпра, Дніпровською екологічною прокуратурою надані доручення контролюючим а правоохоронним органам активізувати та підвищити ефективність державного контролю, провести перевірки щодо законності кожного факту рибальства і використання корисних копалин (піску), у тому числі, при проведенні днопоглиблювальних робіт, робіт з розчистки дна та берегоукріплення на землях водного фонду басейну річки Дніпро, її водосховищ та Дніпровсько-Бузького лиману.

У квітні місяці Дніпровським екологічним прокурором з цих питань буде проведено нараду з керівниками контролюючих природоохоронних та правоохоронних органів дев'яти областей (Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської, Черкаської та Чернівецької).

Довідково: Лише за три місяці поточного року за фактами браконьєрства на р. Дніпро та її водосховищах зареєстровано 76 кримінальних проваджень за ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним промислом). За неналежне виконання своїх обов'язків до відповідальності притягнуто 23 посадові особи органів Держрибоохорони та ветеринарної медицини.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон