Херсонщина як альтернатива відпочинку у Криму

У рамках Міжнародної туристичної виставки UITT 2015 «Україна – подорожі та туризм», в інформаційному агенстві Інтерфакс-Україна відбулась прес-конференція на тему: "Херсонщина туристична - альтернатива відпочинку у Криму".

Учасники: Тетяна Волинець - директор Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської ОДА, Юрій Стельмашенко - начальник управління туризму та курортів Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської ОДА, Сергій Павленко - перший заступник голови Скадовської обласної державної адміністрації, В'ячеслав Костенюк - представник Агенції регіонального розвитку м. Нова Каховка.

Під час конференції обговорили питання щодо підготовки Херсонщини до літнього туристично-курортного сезону 2016 року, а саме формування цінової політики відпочинку на морському узбережжі, готовність курортів області до літнього сезону, покращення рівня обслуговування та інфраструктури, запровадження та реалізація інноваційних проектів в сфері розвитку туризму та курортів, а також проведення культурних, туристичних, спортивно-розважальних заходів.

Сьогодні Херсонщина є цікавою, привабливою та у значній мірі унікальною територією для любителів туризму, відпочинку та оздоровлення.

Цьогорічного літнього сезону нові програми відпочинку готує етнографічно-екологічний музей під відкритим небом – історико-розважальний комплекс «Зелені Хутори Таврії». На базі зеленого туризму «Дельта Дніпра» Білозерського району є всі можливості на рибалки. Для прихильників винного туризму проведення дегустацій пропонує виноробне господарства князя П.М. Трубецького, дім марочних коньяків «Таврія», сімейна виноробня «Курінь» та ряд інших.

Зростанню привабливості області сприяє і насичений фестивальний календар Херсонщини - міжнародний фестиваль театральних прем'єр «Мельпомена Таврії», всеукраїнські етноекофестивалі фестивалі «Купальські зорі», «Український кавун - солодке диво», «Таврійські хутори», фестиваль південного колориту, їжі та емоцій «Тишо-Тишо фест» та багато інших. Влітку на узбережжях Чорного і Азовського морів проводяться всеукраїнський фестиваль музики і мистецтв «Anotherland», фестиваль спорту і музики «Crazzy Days».

Щороку Херсонщину відвідує понад 2 млн. туристів, переважна більшість яких – громадяни України. Завдяки відновленню в 2014 році роботи Міжнародного аеропорту «Херсон» збільшилась кількість іноземних туристів (понад 20 тис. відвідало регіон у 2015 році).

На початку курортно-туристичного сезону 2016 року планується відкриття прямого авіасполучення з Києвом та Мінськом. Також впродовж літнього періоду суттєва частка потягів буде переведено на щоденний графік руху та призначено додаткові напрямки залізничних сполучень. Досягнуто домовленості з Білоруською залізницею продовжити маршрути потягів з Мінська до м.Генічеськ.

Ще одним суттєвим моментом для збільшення потоку туристів є ціни. Вони на Херсонщині є найнижчими поміж усіх пляжних напрямків України. Середня вартість проживання з харчуванням в місцевих пансіонатах та міні-готелях складає 250-300 грн з однієї особи на добу. Для підвищення рівня обслуговування в області на початку березня цього року для готельєрів організовано низку тренінгів із залученням європейських фахівців-експертів з розвитку індустрії гостинності.

На Херсонщині розпочато реалізацію проектів з оснащення пляжних і відпочинкових зон веб-камерами, поширення зони Wi-Fi в транспорті, спільно з компанією «Vodafone-Україна» запроваджується система туристичних маршрутів з QR-кодами. Навесні заплановано проведення Всеукраїнського IT-форуму (хакатону) з розвитку туризму. Упродовж року заплановано встановлення сучасних туристично-інформаційних центрів (електронних кіосків), а також облаштування спеціалізованих велодоріжок в Скадовському та Цюрупинському районах.

Маючи значний туристичний потенціал, багатовікову самобутню історію та традиційну українську гостинність, Херсонщина має всі можливості стати альтернативою відпочинку Криму для українців та іноземних туристів.

Офіційний туристичний сайт Херсонщини

Фото Євген Будько, журнал "Міжнародний туризм", Київ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон