Херсонщину відвідала рекордна кількість туристів

За словами заступника директора Департаменту туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації Сергія Шкарупи,у цьому році на території області вже оздоровилося більш ніж 2,5 млн. осіб з різних куточків України та із-за кордону.

«На сьогодні кількість відпочиваючих вже перевищила 2,5 млн., але до закінчення літнього сезону залишилося ще півмісяці і ця цифра, враховуючи існуючу тенденцію, буде зростати. У рекордному, 2013 році, кількість відпочиваючих склала 2,5 млн. осіб», - розповів заступник директора Департаменту.

«Херсонщина має 200 км облаштованої пляжної зони, це близько 105 пляжів на морському узбережжі», - зазначив Сергій Шкарупа. Також він додав, що, незважаючи на ситуацію в країні, гості області відчувають себе на Херсонщині безпечно, а мешканці інших регіонів можуть в цьому переконатися на власні очі.

«Перебування на території області цілком безпечно. Для того, щоб туристи мали змогу на власні очі переконатися в достовірності цієї інформації на території Арабатської стрілки було встановлено 7 відеокамер, які в режимі он-лайн показують пляжі азовського узбережжя – місця масового відпочинку», - розповів Сергій Шкарупа.

Цього річ, з метою урізноманітнити відпочинок туристів, було започатковано декілька розважальних проектів. На Арабатській стрілці стартував проект «Арабатські емірати», у рамках першого етапу проекту створено два молодіжні літні табори Free zone та Another land, які працюють на базі оздоровчого комплексу «Енергія» та мають безліч цікавих розважальних програм для відпочиваючих.

Також, у 2015 році на Херсонщині стартують два потужних Всеукраїнські фестивалі.

22-25 серпня на Арабатській Стрілці, на узбережжі Азовського моря (Генічеський р-н, курорт Генічеська Гірка, оздоровчий комплекс «Енергія») відбудеться фінал XVII Студреспубліки, де зберуться активні молоді люди й інтелектуали для обговорення важливих тем сьогодення.

20-25 серпня на Чорноморському узбережжі поблизу природного парку Джарилгач в смт Лазурне пройде Всеукраїнський фестиваль музики, спорту та краси «Crazy days». Хедлайнерами фестиваля стануть Іван Дорн, Бумбокс, ONUKA и The Maneken.

«Маємо надію, що такі заходи будуть традиційними на території області. Херсонщина – прекрасне місце для відпочинку, це підтверджує та кількість туристів, яка цього сезону завітала оздоровитися до Південної Пальміри України» - зауважив Сергій Шкарупа.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон