Для боротьби з розкрадачами води на Херсонщині задіяли військових

У Скадовському районі Херсонщини екологічна інспекція спільно з меліораторами викрили групу розкрадачів води.

Чотири мешканці місцевого села Приморське мотопомпами качали її на свої помідорні плантації з каналу, куди скидають надлишок грунтових вод. Перш ніж злодіїв викрили, вони встигли відкачати близько чотирьох тисяч кубометрів дорогоцінної вологи, не сплативши за неї ні копійчини.

Начальник обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко визнає, що крадіжки води з каналів трапляються нині і в інших районах. Протяжність систем зрошення – тисячі кілометрів, і ті працівники, котрі їх обслуговують, фізично не можуть всюди встигнути. Цим і користуються надто «економні» землевласники: закинув провід на лінію електропередач, під єднав до мережі помпу, закинув гумовий шланг до каналу, і поливай собі ділянку, скільки заманеться.

Із цією бідою борються: дирекція Каховського магістрального каналу, приміром, організувала рейди за участю не тільки міліція та СБУ, а навіть і озброєних військовослужбовців оперативно-мобільного угруповання «Полісся». Хоча найбільше збитків водному господарству завдають все ж не дрібні крадії, а злодійкуваті бізнесмени.

Так,у Каховському районі два приватні підприємства одного й того ж власника взяли в оренду меліоративну мережу та 16 дощувальних машин «Фрегат» загальною вартістю більше двох мільйонів гривень, які належали Червоноперекопській сільській раді. Користувалися технікою з півроку, але не заплатили ні за неї, ні за воду нічогісінько. Тож тепер Каховська міжрайонна прокуратура позивається до підприємств, вимагаючи розірвання договору оренди та відшкодування збитків.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон