Промисловість «впала»...

Не далі як у середині тижня Президент, під час звернення до Верховної Ради України(яке більшість аналітиків назвали не інакше як: «Програмні засади передвиборчої кампанії кандидата у президенти Петра Порошенка», а ні як не промовою чинного Президента) говорив, що ми продовжуємо завдяки його «чуйному керівництву» рухатися уперед, і в країні стає з кожним днем все краще й краще...

Нажаль слова Президента, у котре, не збігаються з дійсністю...

Цього разу йому заперечують не якісь приватні особи чи його політичні опоненти, із думкою Президента не погоджується Державне статистичне управління, яке, вперше з початку року, зафіксувало спад промислового виробництва.

За повідомленням Держстату: «Промислове виробництво в Україні в серпні скоротилося на 0,5%, в порівнянні з аналогічним місяцем 2017 року, після зростання на у липні на 2,9%, в червні – на 2,2%».

Держстат вказує, що по відношенню до попереднього місяця в серпні цього року промислове виробництво скоротилося на 0,5%, а з урахуванням сезонного фактора – на 0,8%.

При цьому в січні-серпні 2018 року, в порівнянні з січнем-серпнем 2017 року, загальне зростання промислового виробництва сповільнилося до 2,2% з 2,6% за підсумками перших семи місяців.

В останній раз промвиробництво в річному вимірі скорочувалася в грудні 2017 року, тоді його скорочення було зафіксоване на 0,1%, після того як у попередньому було помічне заростання на 2,4%.

При цьому не слід забувати, що у попередні чотири роки відбувався стабільний спад. Так у 2015 році промвиробництво впало на 13%, в 2014 році – на 10,1%, в 2013 році – на 4,3%, в 2012 році – на 0,7%.

Таким чином: у попередні роки відбулося загальне падіння промислового виробництва на 28,4%. З урахуванням минулорічного зростання, ми маємо загальне падіння промислового виробництва за 4 років, які живемо під орудою цієї влади у 23,0%.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон