Херсонці отримують найнижчі субсидії в Україні

Цього року мешканці Херсонської області мають найнижчу суму субсидій на компенсацію витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 165 грн на місяць!

Тоді як мешканці Тернопільській області мають – 1,635 тис. грн, Київської – 1,385 тис. грн, Черкаської – 1,263 тис. грн., Полтавської – 1,2 тис. грн.

Де ж та сама соціальна справедливість про яку говорить Уряд і Президент? Чи ті, хто живуть у західній частині Україні мають якісь особливі привілеї? Чи статус у них інший?

При цьому Держкомстат радісно «рапортує»: середній розмір субсидії в Україні становить 756 грн. Ось вам і статистика. Так у нас все і міряють.

Виходячи із цього розрахунку середній херсонець отримує майже у п'ять разів «більше», ніж має реально на руках.

І це при тому, що «середні» виплати у на одну сім'ю у квітні цього року зменшилися на 8,4%, у порівнянні із 2016 роком.

З початку цього року і до квітня місяця в Україні субсидії отримували 1,8 млн сімей, а загальна сума субсидій на оплату житлово-комунальних послуг склала 2 млрд 382,2 млн грн, що на 15,3%, або на 316,4 млн грн більше ніж у відповідному періоді минулого року.

У порівнянні із минулим роком кількість родин які потребували допомоги і отримали її збільшився на 6,5%.

А пан Гройсман невблаганно переконує нас, що життя стає все кращим, і що люди все менше й менше потребують грошей від держави.

Хтось бреше... може статистика? Яка свідчить, що цього року субсидії отримували 44,4% домогосподарств від тих, які є на Україні.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон