Студентів херсонського вишу чекає успішна кар'єра

ХДУ, співпраця, Data Art
Молоді, талановиті й енергійні випускники українських вузів ладні їхати світ за очі заради високої зарплати й кар’єрних перспектив.

А от студентам Херсонського державного університету в цьому плані справді пощастило. Адже гарна зарплата й цілком європейські умови роботи їх чекають… всього за квартал від рідного вишу, на тій-такі вулиці Університетській.

Саме там відкрила регіональний офіс міжнародна компанія з розробки програмного забезпечення Data Art.

А починали з шести працівників

І така близькість не випадкова: адже співробітництво компанії із ХДУ розпочалося ще в 2007 році, коли вона створила на базі університету центр програмного забезпечення. Відтоді партнерство лише зміцнювалося та поглиблювалося: у Data Art студенти проходять практику, а випускників нерідко запрошують сюди на роботу. Власне кажучи, в регіональному офісі міжнародної компанії третина працівників мають дипломи ХДУ!

Президент і засновник Data Art Євген Голанд на зустрічі з ректором вишу, професором Олександром Співаковським підтвердив, що компанія й надалі рекрутуватиме у штат випускників Херсонського державного університету. Їх стартовий рівень підготовки цілком відповідає вимогам ІТ-сфери, тож регіональний офіс стрімко розвивається. На початку його роботи тут було тільки шість працівників, а нині – 280.

Журналістам влаштували ознайомчу прогулянку офісом, лише попередивши, що екрани комп’ютерів знімати не можна: продукт, над яким зараз працюють айтішники на замовлення важливих клієнтів, є комерційною таємницею. І умовами роботи персоналу компанія таки вразила: тут є не тільки комфортабельні робочі місця, обладнані у стилі open space, а й усе для повноцінного розвитку, перепочинку й «розвантаження мізків».

Захотілося лаштувати перекус – до ваших послуг простора їдальня з холодильниками, кавовими машинами, горішками та фруктами (все оплачує роботодавець). Ви просто втомилися й бажаєте відпочинку – просимо до кімнати розвантаження із настільною грою, м’якими фотелями, навіть гойдалкою, і чудовим видом на місто.

Якщо ж тіло заніміло від тривалого сидіння за комп’ютером, то на першому поверсі є гімнастичний зал із тренажерами та масажним кріслом. Від автора — давно працюю в Херсоні, багато де побував, але настільки продуманих та комфортних умов у жодному вітчизняному офісі ще не бачив.

До речі, з’явилася в офісі й своя традиція. Повертаючись з відпусток, айтішніки кріплять на холодильники в їдальні магнітики з країн, де побували. Я підійшов ближче, й роздивився: «привіти» були з США та Канади, Польші та Німеччини, Англії та Еміратів, і так далі. Географія вражала. А чому б і ні? Якщо можеш собі дозволити – пізнавай світ, поки молодий!

Стратегічний резерв людського капіталу

Звісно, гості цікавилися умовами оплати праці у Data Art. Це йшло трохи врозріз із діловим етикетом. Але нам усе ж повідомили, що стажисти з числа студентів ХДУ отримують по чотириста доларів США в еквіваленті. А коли приходять у штат, платня «збільшується у кілька разів». І за розмірами цілком співставна з тією, що айтішники отримують, скажімо, у Польщі. Окрім того, компанія оплачує страховку, допомагає працівникам облаштувати віддалені робочі місця й удома (тут сидіти днями в офісі, нехай і дуже комфортному взагалі не обов’язково – важливий результат).

Робочі місця айтішників у офісі компанії

Створення компанією високоінтелектуальних робочих місць у аграрному регіоні високо оцінив і голова Херсонської облради Олександр Самойленко. А ректор ХДУ, професор Олександр Співаковський назвав її стратегічним резервом для розвитку людського капіталу. Насправді так і є: шороку Data Art приймає на роботу 32-40 херсонських фахівців, забезпечуючи їм гідний рівень життя й не менш гідні умови праці. Багатьох з них потім запрошують до підрозділів компанії у великі українські міста й за рубіж.

Можливостей скільки завгодно: адже DataArt має підрозділи із 4,5 тисячами працівників більше ніж у десяти країнах світу, отримуючи дороговартісні замовлення від «великих гравців» у сфері фінансової індустрії, телекомунікацій, охорони здоров’я, медіа й туризму тощо. Постійно відкриваються нові філії, оскільки попит на програмний продукт повсюди стрімко зростає. Перед працівниками міжнародної компанії справді відкривається цілий світ безмежних можливостей. І для багатьох з них першим кроком у цей світ став вступ на перший курс факультету комп’ютерних наук, фізики і математики Херсонського державного університету.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон