Сергій Пучков: Коли очолив Таврію, з Криму вітали зі смайликами

Пучков, Репілевський, футбол
Таврія ще в минулому сезоні була серед претендентів на підвищення в класі, але в підсумку виявилася нижче харківського Металу, криворізького Кривбасу і запорізького Металурга.

Але на новий сезон у клубу особливі надії - тим цікавіша та відповідальніша робота нового тренерського штабу. Його очолив фахівець, який свого часу доводив сімферопольський клуб до перемоги в Кубку України - Сергій Пучков. Sportarena розпитала Сергія Валентиновича про його перші враження від клубу з ім'ям, яке записано особливим рядком в його тренерському резюме.

- Дуже хороші почуття від того, що знову працюю в Таврії. Ця назва, емблема, вболівальники займають особливе місце в моєму серці. Теж дуже приємно, що Таврія (Сімферополь), залишається зі своєю історією. Це багатьом вдарить по печінці. Нехай люди відчувають, що клуб живий, розвивається, радує своїх уболівальників, яких багато по всій країні. До речі, коли з'явилася інформація, що я дав згоду очолити Таврію, серед вітань було й повідомлення від Антона Монахова, з яким ми чимало працювали разом. Він зараз очолює команду в Сімферополі, так що написав мені, що ми знову працюємо в Таврії - і додав смайликів.

- Як, взагалі, з'явився такий варіант і як ви до нього поставилися?

- Мені приємно, що за моєю роботою стежили як уболівальники Таврії, так і фахівці. Коли Едуард Репілевський - президент нашого клубу - запропонував мені очолити команду, він теж додав, що пам'ятає нашу команду і ту кубкову перемогу. Мені теж приємно, що Олексій Кручер, який працює в Херсонській та Кримській асоціації футболу, теж ознайомив Едуарда Вікторовича з інформацією про мене, дав по чуть-чуть дані про моїх колишніх командах. Ціную те, що люди знають мою роботу. А я, в свою чергу, звичайно, теж стежив за Таврією.

- Вже затвердили свій штаб? Напевно там буде і ваш давній колега Костянтин Поліщук...

- Це ви правильно сказали. Дійсно, ми з Костею, з Костянтином Володимировичем, скоро будемо відзначати ювілей своєї спільної тренерської діяльності. Ми спільно працюємо вже багато - більше 20 років. Також в штаб увійде Юрій Чумак - ми теж раніше разом працювали, перетиналися на пізньому етапі нашої кар'єри гравців, починали й тренерську роботу. Він вже працював в Таврії, залишається в нашому штабі.

- Що застали в Мар'янівці?

- Досить приємні враження від побаченого. Видно, що президент багато працював над інфраструктурою. У нас є власний стадіончик, відмінної якості тренувальне поле. Ми хочемо більше часу тут проводити, і президент наше бажання підтримує - тут якісні умови для підготовки створені. Поліпшуються житлові умови для команди, тут буде база. Так що в майбутнє Таврії можна дивитися з оптимізмом.

- Уже бачимо перших новачків - потенційних, тому не запитуємо про прізвища. Проте, наскільки зміниться команда в порівнянні з сезоном 2020/21 і на які позиції шукаєте новачків в першу чергу?

- Давайте порахую в розумі, згадуючи склад. Ну ось відсотків десь наполовину оновити, можливо й більше. Селекційна робота йде. Ми в постійному пошуку. Селекція працює. Але, разом з тим, зараз у нас 22 футболісти - по два на кожну позицію. Так що і тим, хто є, дамо шанс та ретельно переглянемо, вивчимо.

Сьогодні зіграли спаринг з Енергією - виграли 2:1. Раніше обіграли команду-учасницю чемпіонату України з аматорів - Легіонер (2:0). З новокаховцями вирішили зіграти в 11:00, і хоча було жарко, задоволений грою - хлопці старалися, ми отримали їжу для роздумів. Рано зіграли, щоб хлопцям дати відпочинок і не виходити в послеобедній пригрів. Далі є плани на інші контрольні матчі, розпланована підготовка - тим більше, часу не так багато, старт сезону в цьому ж місяці.

Працюємо - якщо коротко. Розуміємо, що буде цікавий сезон.

- У Другій лізі багато новачків, і більшість - з дуже серйозними можливостями та амбіціями. А що хоче домогтися в такій компанії Таврія?

- Не секрет, що команда отримала від керівництва завдання боротися за вихід в Першу лігу.

- Невдача минулого сезону не збила настрій клубу?

- Ні в якому разі, навпаки, всіх розохотила і тільки збільшила наше бажання поборотися за перше місце. Президент бачить нашу команду тільки постійно розвивається, йде вперед. Наша мета - добре підготуватися, кинути всі сили на рішення клубних завдань.

- Що думаєте про прийдешній сезон Другої ліги? Вивчали вже потенційних суперників?

- Буде цікаво, звичайно. У нашій групі, напевно, запорізький Металург буде одним з фаворитів. Знаю, що є амбітні клуби - в тому числі і з новачків. Будемо знайомиться з їх грою та можливостями. Так, не виключаю, що саме клуби, що вийшли з аматорського футболу, теж швидко включаться в боротьбу за медалі. Самі бачите, яку свіжу кров влила в український футбол поява нових клубів з спонсорами з аграрної сфери. І це чудово!

Ярослав СМЕЛЯНСКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон