Майбутнє громад Херсонщини за соціально відповідальними бізнесменами

громади, Даніло Репілевський, інтервю
Діяльність ТОВ «Агробізнес» - яскравий приклад побудови соціально-відповідального бізнесу на території Каховського району Херсонщини.

Щороку компанія інвестує значні матеріальні ресурси в освіту та культуру, розвиток інфраструктури, покращення рівня медичного обслуговування, створення гідних умов та оплати праці, досягнення високого рівня життя людей у сільській місцевості.

Ми поспілкувались з фінансовим директором підприємства Данилом Репілевським про гармонійний розвиток соціуму і бізнесу, потенціал нашого регіону, а також його активну громадянську позицію, волонтерську справу та депутатство у Херсонській обласній раді.

- Ваше підприємство знаходиться у селі Мар’янівка, чому обрали саме цю територію?

Мій основний напрям роботи - розвиток сільського господарства. Так, підприємство, яке я очолює займається вирощуванням пшениці, кукурудзи, сої та ячменю. Крім цього, ми запустили власні бренди крафтової молочної продукції «Альпіна» та «Мар’янка», що являє собою екологічно чистий фермерський сир з молока альпійських кіз. Для такої діяльності підходить саме сільська місцевість. Село Мар’янівка має зручне розташування та сприятливі екологічні умови.

- Скільки сьогодні робочих місць у селі дають ваші підприємства?

Загалом, це близько 230 робочих місць. Ще 30 – це штат футбольного клубу «Таврія», яким ми нині опікуємося.

- Відомий факт, що Мар’янівка не пересічне українське село. Ця місцина має розвинену інфраструктуру та навіть власну ресторацію, хостел й постійно зустрічає туристів у гостях. Як вам це вдалося?

Кожного року ми плануємо витрати саме на соціальний напрямок. Зокрема, це розвиток громади, на території якої знаходиться наше підприємство, а також соціальні проєкти пов’язані з освітою, спортом та підтримкою військовослужбовців.

За останні 5 років ми встигли відкрити спортивну залу, а також клас для занять східними єдиноборствами, відкрили гастрокафе «Агрофуд», відремонтували дороги на території села. Крім цього, ми постійно підтримуємо школи та дитячий садок. Це стосується ремонтів покрівель та приміщень, покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, а також ми запровадили спеціальне преміювання найкращих учнів та вчителів.

- Окрім цього, ви опікуєтесь розвитком спортивного життя в сільській місцевості. Чому саме спорт у селі?

Передусім — це дозвілля та зайнятість дітей. У містах є різноманітні пропозиції, секції та інфраструктура для різноманітних занять, чого не можна сказати про села. Без уваги до дітей не має сенсу щось будувати чи намагатись розвивати. Адже, як би банально не звучало, це і є майбутнє.

Навряд молоді жителі якогось великого міста масово переїдуть до невеличких степових сіл на півдні України. Так, одразу після відкриття спортивної зали ми організували безоплатну секцію зі змішаних бойових мистецтв.

Окрім цього, ми збудували сучасний стадіон, де сьогодні грає ФК «Таврія Сімферополь», яким ми опікуємось. Крім цього, ми допомогли у проєкті співфінансування міні футбольного поля для дітей.

- Втім, представництво «Агробізнесу» знаходиться і в Новій Каховці. Чому?

Дійсно, ми даємо робочі місця не тільки мешканцям Мар’янівки. Серед наших працівників чимало жителів усього Каховського району та Нової Каховки зокрема. Тому ми маємо сьогодні невеликий офіс у Новій Каховці та наразі плануємо відкриття ще одного великого представництва.

- А чи сплачуєте податки до новокаховської громади?

Звісно, у 2020 році ми сплатили 5 мільйонів 208 тисяч гривень податків саме до Нової Каховки.

- Тож, новокаховчанам можна очікувати на те, що ваші соціальні проєкти почнуть реалізовуватись і на території їх громади? Можливо, вже є конкретні ідеї?

Так, ми працюємо із тими громадами, де безпосередньо знаходяться наші потужності та представництва. Наприклад, ми вже декілька років підтримуємо 57-му окрему мотопіхотну бригаду імені кошового отамана Костя Гордієнка, що закріплена тут у Новій Каховці. Втім, ідей – багато.

Серед перших проєктів створення привабливих місць для відпочинку в місті. Зокрема, ми маємо намір у цьому році замінити плитку у Парку Слави, а також встановити яскраву конструкцію для новокаховчан та туристів «Я люблю Нову Каховку».

- Окрім вашої професійної діяльності, сьогодні ви є депутатом Херсонської обласної ради. Чому пішли до обласної політики?

Так, дійсно я вперше був обраний депутатом Херсонської обласної ради. Мені здається, що мало тільки вкладати власні кошти у розвиток громад на Каховщині. Важливо знайти однодумців, з якими разом ми зможемо розв’язувати не окремі проблеми, а шукати можливості системного вирішення нагальних потреб громад Херсонщини.

Адже, запити усюди дуже схожі: дороги, інфраструктура, якість та рівень медичних послуг, умови для малого розвитку та взагалі існування малого бізнесу і т.п. Також я вже подав заяву на вступ до Ради підприємців при ХОДА, аби ще більше плідно включитись у це питання.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон