Херсон відзначив День толерантності

Вчора, 13 листопада у Херсоні відбувся фестиваль, присвячений міжнародному Дню Толерантності, який щорічно відзначається в усьому світі 16 листопада.

У заході взяли участь херсонські національно-культурні товариства – Херсонське міське товариство греків «Еллада» (голова Звездина Сарібекова), єврейський центр «Хесед-Шмуель» (керівник Олександр Вайнер), кримськотатарський культурний центр «Куреш» (керівник Ібрагім Сулейманов), Херсонський міський центр німецької культури (голова Лариса Дворнікова), а також навчально-виховне об'єднання «ХАБАД» (директор Ігор Лєвін).

На сцені Палацу культури студентів та молоді виступили творчi колективи та солicти з Херсону та області.

Толерантність - це доволі широке поняття, яке вміщує в себе не тільки етнічний, расовий чи релігійний фактор. Це доброзичливе ставлення до всього людського та соціально-культурного розмаїття світу.

Родзинкою фестивалю став акцент організаторів на дітях з особливими потребами, людях похилого віку, на доброзичливому ставленні херсонців один до одного.

Театральна студія «Світло в тобі» громадської організації «Сонячні діти» та театр жестової пicнi «Шанс» Херсонського медичного коледжу виступили на сцені фестивалю з цікавими театральними i концертними номерами, якi були дуже тепло сприйнятi публікою.

Завдяки ініціативі центру «Куреш» та фінансовій підтримці херсонської міської ради фестиваль відвідали три кримськотатарські колективи з м.Генічеську та с.Щасливцево.

Начальник управління соціальної політики Херсонської міськради Олена Рузгіс відзначила, що доволі символічним є й те, що фестиваль відбувається саме у міжнародний день доброти, адже доброта є невід'ємною складовою культури толерантності.

Доброта рятує світ і херсонці наповнюють свій простір її різноманітними культурно-мистецькими та комунікаційними проявами. О.Рузгіс наголосила, що незважаючи на етнічне розмаїття, всі ми громадяни України і нехай в нашій області завжди панують мир та злагода.

Керівник управління культури Херсонської міської ради Лариса Косенко у промові подякувала всім, хто долучився до проведення фестивалю управлінню освіти, національно-культурним товариствам, медичному училищу, яке теж представило декілька творчих номерів.

Вона відзначила, що коли управління культури планувало цей фестиваль, ми хотіли, щоб у майбутньому херсонці завжди були уважними до будь-яких ситуацій, що стосуються людей з особливими потребами, людей похилого віку і завжди були толерантними.

Творча лабораторія Палацу молоді і студентів за сприяння творчих, колективів та підтримки Херсонської міської ради подарувала місту свято. Його благотворні творчі імпульси змінюватимуть наш маленький світ на краще. Колективи - учасники фестивалю отримала дипломи та цінні подарунки.

На сцені фестивалю були: ансамбль танцю «Едельвейс», театр жестової пicнi «Шанс» (Херсонського медичного коледжу), вокальний ансамбль «Gold music» (ЗОШ №54), ансамбль танцю «Радiсть», театральна студiя «Свiтло в тобi» (ГО «Сонячнi дiти»), ансамбль танцю «Вiночок», Карина Козельска («Еллада»), народний ансамбль барабанщикiв «Атеш» (с.Щасливцево), народний ансамбль «Елькен» (м.Генiчеськ), ансамбль кримськотатарського народного танцю «Сельсебiль» (с.Щасливцево), НВО «ХАБАД», музична студiя «Браво» (Хесед Шмуель), Юлiя Пономаренко (Центр німецької культури), народний вокальний ансамбль «Береза».

«Таврійський діалог»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон