Театр «Перетворення» на Херсонщині

В першій декаді березня поточного року Кримськотатарський культурно-спортивний центр «Куреш» організував спектаклі київського театру Володимира Завальнюка «Перетворення» у містах Генічеськ та Херсон.


Благодійні вистави, в рамках проекту Української миротворчої школи, для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку за мотивами української казки «Колобок» та кримськотатарської «Про дівчину ляльку», а також драма-фентезі: «На спільнім шляху / Бир ёлу» викликали значний резонанс в мистецькому, культурологічному середовищі регіону.


Ніхто не зможе розповісти про спектакль краще аніж актори, відзначила начальник Управління культури та туризму Херсонської ОДА Світлана Думинська перед початком однієї з театральних дій. І актори зробили це майстерно, вишукано, з великою емоційною самовіддачею.

Доля студентки Таврійського університету Оксани, її діалог з історичним минулим, з постатями Богдана Хмельницького, Тугай бея, Івана Сірка та іншими видатними особами, який у спектаклі відбувався через посередництво легендарного козака Мамая, не залишив байдужими жодного з глядачів.

Херсонцям дуже сподобалася гра акторів: ліричного та чарівного Кирила Булкіна, неперевершеної Ганни Яремчук та самого Володимира Завальнюка. Теми єдності, взаємної поваги, збагачення та взаємопроникнення культур, зламу шкідливих історичних стереотипів, спільної історичної долі українців та кримських татар сьогодні є надзвичайно важливими для сучасного етнокультурного поля нашої держави. Воно має бути злагодженим та комфортним для всіх народів.

Беззаперечно: «Крим – це Україна!», - і ми чекаємо на нові ініціативи Української миротворчої школи на Херсонщині.

Георгий БЯНОВ


На фото: Володимир Завальнюк - головний режисер, художній керівник театру; афіша спектаклю "Перетворенння".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон