МІП України незаконно посягає на права університетів

Стало відомо, що у проекті Положення Міністерства інформаційної політики України (МІП України) закладаються норми, які передбачають надання МІП України повноважень з реалізації державної політики у сфері освіти.

Повідомляємо Вам, що ці повноваження суперечать нормам Закону України «Про освіту» (ст.46) та Закону України «Про вищу освіту» (ст. 10 і 32), зокрема, обмежують гарантовану законом академічну автономію вищих навчальних закладів.

В положенні про МІП азначено, що МІП України буде здійснювати нормативно-правове регулювання у сфері державного інформаційного патронажу в системі освіти (пункт 4.6). Зокрема, буде організовувати розробку та впровадження навчальних курсів з інформаційної політики із розробкою навчально-методичного забезпечення для навчальних закладів усіх ступенів (пункт 4.20). А також, що МІП України братиме участь у підготовці навчальних планів і програм навчання фахівців у сфері інформаційної політики, їх професійній підготовці, перепідготовці та підвищенні кваліфікації (пункт 4.21).

4 грудня 2014 року Центр дослідження суспільства направив звернення Прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, а також Міністру інформаційної політики Юрію Стецю.

В разі, якщо зазначені вимоги не будуть задоволені, Центр дослідження суспільства буде відстоювати автономію вищих навчальних закладів у суді.

Єгор СТАДНИЙ
Керівник освітніх програм
Центру дослідження суспільства

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон