На українських АЗС подешевшав бензин

На всіх АЗС України ціна на бензин почала потроху знижуватися.

Так, ціна найпопулярнішого А-95 на різних заправках упала на 20-30 копійок за літр. А-92 подешевшав у середньому на 30-50 копійок, дизпальне на 20-25 копійок. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Варто зазначити, що бензин подешевшав у всіх регіонах України, але найсуттєвіший «відкат» спостерігався в Чернігівській області. За словами директора Консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, в найближчому майбутньому бензин у країні продовжить дешевшати і може досягти позначки в 15 грн/л. Експерти пов'язують таке зниження з падінням ціни на нафту на світовому ринку.

Нагадаємо, за останні кілька місяців на світовому ринку вартість нафти подешевшала майже на 30 відсотків, що мало б привести практично до пропорційного падіння ціни на пальне на АЗС, утім, поки що такого різкого зниження не спостерігається. При цьому Антимонопольний комітет також заявляв про значне зниження ціни на бензин і дизпальне найближчим часом. Згідно з його вимогами, вартість має бути майже 14 гривень за літр.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон