Призов – відновлено

В Україні з цієї осені відновлено призов на строкову військову службу в Збройні Сили України, відповідне рішення прийняла Рада національної безпеки й оборони

Про це заявив заступник секретаря РНБО М. Коваль: «Рада вирішили відновити вже цією осінню призов на строкову службу в Збройні Сили України. При цьому призвані на строкову військову службу військовослужбовці будуть проходити службу, але не будуть залучатися до виконання бойових завдань у зоні антитерористичної операції».

Нагадаю, що рік тому, тодішній Президент України Віктор Янукович, своїм Указом за № 562, від 14 жовтня 2013 року, скасував обов'язковий призов на строкову військову службу.

Розмови про те, що «строкова» служба буде почали «гуляти» Україною, у зв'язку із ситуацією на Сході держави, ще з кінця червня, і мабуть саме це стало поштовхом до того, що цього року, у порівнянні із попереднім, так багато випускників шкіл – хлопців, стали активно вступати до вищих навчальних закладів, особливо на ті напрямки навчання, де є військові кафедри.

Нагадаю, що навчання у виші звільняє від строкової служби у армії, а диплом про освіту з військової кафедрі гарантує отримання військового звання офіцера запасу, що також гарантує від звільнення проходження строкової служби.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон