Союз журналістів Росії засуджує пропаганду у ЗМІ

Союз журналістів Росії у своїй заяві засудив російські медіа за пропаганду та нагнітання агресії. Про це поінформувала секретар СЖР, віце-президент Європейської федерації журналістів Надія Ажгіхіна.

Зокрема, в заяві, надісланій до Національної спілки журналістів України, йдеться, що Союз журналістів Росії занепокоєний «мовою ненависті» у виступах ЗМІ, присвяченим подіям в Україні.

«Груба пропаганда стала повсякденним явищем на телеекрані, на шпальтах газет, деякі з яких не стільки інформують, скільки розпалюють національну чи іншу ворожнечу», – констатує СЖР.

Союз журналістів закликав колег пам'ятати про головні етичні принципи професійної роботи журналіста: писати і говорити правду, бути незалежним у зборі й подачі інформації від зовнішніх впливів та особистих прихильностей, не нашкодити своїм словом.

Також СЖР пропонує створити платформу для постійно діючого діалогу українських і російських журналістів в Інтернеті.

Подаємо текст заяви:

"Союз журналистов России озабочен продолжающейся эскалацией агрессии и «язика ненависти» в выступлениях СМИ, посвященных событиям в Украине. Грубая пропаганда стала повседневным явлением на телеэкране, на полосах газет, некоторые из которых не сталько информируют, сколько разжигают национальную и иную рознь, что противоречит не только этическому кодексу российского журналиста и здравому смыслу, но и является предметом соответствующей статьи УК РФ.

Несколько месяцев в профессиональном сообществе РФ шло обсуждение этических принципов профессиональной работы журналиста. Мы призываем наших коллег помнить о главных из них – писать и говорить правду, быть независимым в сборе и подаче информации от внешних воздействий и личных пристрастий, не навредить своим словом.

Мы предлагаем также создать платформу для постоянно действующего диалога украинских и российских журналистов в Интернете и верим в то, что никакие политические и иные коллизии и уж тем более намерение превратить журналистов и бойцов идеологического фронта и инструмент влияния, не смогут заставить коллег утратить верность нравственным основам профессии, ее достоинству и свободному слову, и не смогу разрушить солидарность журналистов наших стран».

Служба інформацii НСЖУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон