Ректор ХДУ представив Президенту власне бачення того, як привести на ринок освіти великі додаткові кошти

ХДУ, нарада, Президент, Співаковський
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський:

- Щойно закінчилася зустріч з Президентом України за участю голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Бабака С. В., яка тривала дві з половиною години. На ній були присутні ректори провідних університетів нашої країни: Губерський Л. В. (Київський національний університет ім. Т. Шевченка), Ніколаєнко С. М. (Національний університет біоресурсів і природокористування України), Бакіров В. С. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна), Васильєв А. В. (Сумський державний університет), Куліков П. М. (Київський національний університет будівництва і архітектури), Фролов М. О. (Запорізький національний університет) та інші - близько 25 ректорів. Обговорювали найважливіші проблеми розвитку системи вищої освіти України.

Серед найболючіших питань:

-питання автономії університетів, а саме фінансової (можливість розпоряджатись коштами і т.д.);
-питання фізико-математичної освіти;
-ризики, які існують щодо випуску людей, які мають гарні фундаментальні знання та багато інших важливих поточних питань.

Виступаючи третім, я представив власне бачення того, як привести на ринок освіти великі додаткові кошти (що представлено на відповідній презентації). Чесно скажу, що обговорення мало конструктивний характер. Дуже важливо, що перша особа держави долучається до цих речей та показує пріоритети, які існують в нашій країні.

Тому дуже сподіваюся, що справа закінчиться не тільки розмовою, а реалізацією абсолютно конкретних пропозицій, які лунали від ректорів вищих навчальних закладів України!





© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон