Олена Урсуленко: У 21 столітті в Херсоні діти на смітнику!

Урсуленко, діти, смітник
Багато хто прочитав в новинах про вилучення з нього двох родин із 7-ма дітьми віком від 1,5 до 14 років, які там не тільки працювали, сортуючи сміття, а ще й жили на смітнику!, - обурена секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко:

- Дякую Патрульній поліції Херсонської області за пильність і увагу! Дякую лікарні КНП "Херсонська міська клінічна лікарня ім Є. Є. Карабелеша" ХМР за оперативне реагування у прийомі матерів з дітьми і наданні їм всього необхідного. Але в той час, коли для відправлення цих родин до постійного міста проживання до Закарпаття у служби з прав дітей було все готово, - вони просто втекли!

Ще у 2017 році депутати міської ради, що працювали у складі тимчасової контрольної комісії з питань вивчення діяльності ТОВ «ІТАКА» щодо ЗАХОРОНЕННЯ ВІДХОДІВ НА ТЕРИТОРІЇ МІСЬКОГО ЗВАЛИЩА, неодноразово звертали увагу на присутність сторонніх осіб. ЦЕ було відображено і у протоколі ТВК і у ЗМІ.

Наполягаємо на більш детальному вивченні цього питання, відкритті кримінального провадження і притягненні винних до відповідальності за експлуатацію дитячої праці та порушення прав дітей, за находження сторонніх осіб на території сміттєзвалища, - наголосила Олена УРСУЛЕНКО.

Задля того, аби ганебне питання рабства дітей системно не виникало на території Херсонської області, було вирішено справедливо об’єднати зусилля громадських організацій: «Успішна жінка» - керівник Анжела Литвиненко, «Ліга соціально-відповідальних жінок» - Наталія Кравець, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини - Оксана Тропіна, ІРЦ "Правовий простір – Наталя Бімбірайте, представники правової допомоги від держави – Марина Єлісєєва та Денис Милокостий, депутати міської ради.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон