Чи підпишуть договір директору школи, котра підробляла документи?

директор, будинок, документи, підробка
І не про коронавірус. Поки у всіх побільшало часу - пропоную обговорити реальну історію із життя.

Наприклад, мої сусіди обговорюють для них важливу новину - дізналися, що досить шикарний маєток неподалік будує директор школи, де навчалися їх діти.

От, скажете, пораділи б, ато зразу питання: звідки гроші?! Вона ж директор школи, а маєток розвернула як досить успішний бізнесмен.

⁃ Я пам’ятаю ці постійні фонди для школи, весь час здавали гроші, плакатися, що нічого не виділяють. Я після скандалу в цій школі, - перестала вірити дирекції, - розповідає моя сусідка Оксана Вікторівна.

Із розповіді і побаченого розгорнутого будівництва, я б теж на місці правоохоронців запитала: так звідки гроші?!!!

А історія одного скандалу наступна... Весною 2013 року в середній школі номер 41 розгорівся страшний скандал.

Директора Наконечну Світлану Василівну було звинувачено у серйозному злочині: підміні документів та розтраті бюджетних коштів.

Справа навіть дійшла до суду.

В суді свідки по справі розповіли, що Світлана Василівна майже шість років, використовуючи своє службове становище, здавала без відповідної документації і відповідних звітів приміщення школи в оренду, нараховувала на неіснуючих працівників зарплату, збільшувала навантаження на технічних працівників, але кошти за навантаження здавалися готівкою їй, складалися липові накази про збільшення ставок - різниця здавалася готівкою. Всі накази про навантаження здавалися в централізовану бухгалтерію, і відповідно йшли виплати. Наприклад, свідок Лахомський на суді розповів, що в 2007 році він був працевлаштований в школу, оформив банківську картку, на яку мав отримувати зарплатню.

Але з 2007по 2012 рік в школі лаборантом не працював, але картку із кодами віддав директору. І тільки в травні 2012 року він був звільнений.

Також свідчила свідок Васіна Н.І, котра також була прийнята на посаду лаборанта, але так, як не могла далі працювати за сумісництвом - звільнилася, але офіційно продовжувала числитися, бо директор її вмовила: нібито буде працювати інша людина - і зарплата буде їй, а стаж Васіній.

Далі на суді більше десяти вчителів підтвердили, що зазначені люди весь цей час, шість років, у школі дійсно не працювали. На той період на картки поступило більше 50-ти тис грн. І це йде мова тільки про «лівих» людей, «ліве» навантаження й розбіжність у сумах в зарплаті і видачі із неї кошти директорові із свідків ніхто не називав, бо продовжував працювати під керівництвом тієї ж Наконечної.

Цікаво, що в той же час існували всі ж ті благодійні фонди, в які батьки мали здавати гроші!

Як гадаєте, яким мав бути вирок?

Як мінімум - звільнення, повернення коштів до бюджету... Але не тут то було - на вулиці революція, до влади прийшло БПП. Світлані Василівні вдається обманути на той період нардепа Співаковського, у якого працює в ХДУ її донька, впали навколішки, мол, все витрачали для рідної школи. Той, звичайно, пожалів жіночок, вплинув на Путілова, котрий був головою ОДА. А той, в свою чергу, «просив» від себе та нардепа за «бідну» жіночку у сідді Суворовського районного суду А. Зубова.

Тож рішення було відповідним - відкрутитися від липових працівників вирішили дуже просто: сказали, що гроші з карток витрачали тільки на благо школи, і що є квитанції!!!

Тільки от чогось ніхто не додумався, що ті квитанції були підготовані для звіту ще й батьківських грошей!!! Тож, за рішенням суду - Наконечна не являється небезпечною, гроші витратила на школу, а те що підроблювали я документи, ніхто навіть не зважив! Бо згідно з рішенням суду, Наконечну не відсторонили і не звільнили. Єдине, що всю доказову базу залишили при закритій карній справі! Ось такі справи...

Тож, за які кошти будує директор 41 школи собі маєток , можемо тільки догадуватися. Напевне, як завжди, на картках заощаджувала, свою зарплату... До речі, Світлані Василівні ось вже скоро 66 років, але на пенсію вона йти не хоче, подала документи на продовження контракту! Дивлячись на масштаби будівництва, зрозуміло чому!!! Чекаємо підписаний контракт, адже нова влада бере на себе відповідну моральну відповідальність?

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон